• Abid Raja langer ut mot Adresseavisen, og mener det er urovekkende at avisa ikke klarer å innse at «Muhammed»-tegningen vil bli feiltolket.

    FOTO: MORTEN HOLM / SCANPIX

- Muslimer i Midtøsten vil tolke dette som en fornærmelse

Abid Raja mener Adresseavisen ikke må fornekte at «Muhammed»-karikaturen kan misforstås.

LES OGSÅ:

Debatten rundt Adresseavisens publisering av tegningen, der en person står avkledd med en bombebelte rundt livet og teksten «Jeg er Muhammed og ingen tør trykke meg» på brystet , fortsetter.

To tanker i hodet

Advokat Abid Raja uttalte tirsdag at han mener Adresseavisen forsøker å skjule seg bak at denne tegningen faktisk er en karikatur av profeten Muhammed, og at avisa burde være voksen nok til å innrømme det.

- Folk klarer ikke ha to tanker i hodet samtidig. Jeg har tegnet en person som skjuler seg bak profeten og religionen i sin terrorvirksomhet. Om tegningen min skulle forestilt profeten, ville tegningen vært helt meningsløs og direkte tåpelig. At en advokat ikke vet bedre enn som så, synes jeg er trist for klientene hans, som må gå på tap etter tap , sa tegner Jan O. Henriksen til Aftenposten.no tidligere i dag.

Ikke imponert

Abid Raja er ikke imponert over presisjonsnivået til Henriksen:

- Jeg synes det er ganske urovekkende at en person som har en så sentral posisjon i en avis som Adresseavisen, ikke klarer å innse at denne tegningen faktisk vil bli feil oppfattet i store deler av den muslimske verden. Det er ikke slik at noen ønsker å oppfatte den feil, faktum er at du ikke trenger å være så veldig smart for å skjønne at muslimer i Midtøsten vil tolke dette som en fornærmelse, sier Raja til Aftenposten.no.

- Urovekkende

Han mener det er desto urovekkende om Adresseavisen ikke har tatt høyde for at denne tegningen vil bli distribuert og deretter «feiltolket» i muslimske land.

- Når personer i for eksempel Palestina får se en naken mann med skjegg og bombebelte rundt livet, samtidig som det står Muhammed på brystet, kan ikke Adresseavisen regne med annet enn at den vil bli tolket som en fornærmelse mot profeten. Da kommer du langt med at «det var ikke slik tegningen var ment». Dette er land der den vestlige verden allerede er hatet, også kommer vi og trer en ny karikatur nedover dem, sier Raja.

Om karakteristikken om Rajas advokatgjerning og deretter kundeforhold, svarer Raja slik:

- Det er trist at han ønsker å dra debatten ned på et slikt nivå. Det er forøvrig noe av det mest useriøse jeg har lest på lenge.

Les også:

Les også

Siste fra Verden

Flere bilder

Redaktør Arne Blix i Adresseavisen mener avisa ikke kan ta ansvar for om noen velger å feiltolke «Muhammed»-karikaturen. FOTO: MORTEN HOLM / SCANPIX

Siste nytt