- Redaktøren bør gå av

Tidligere utenriksminister i Danmark, Uffe Ellemann-Jensen mener at redaktøren i Jyllands-Posten bør gå av.

Siden Jyllands-Posten stelte i stand den internasjonale krisen som Danmark nå er midtpunkt i, bør avisa selv bidra til en løsning. Det skjer best ved at redaktøren går av, sier tidligere utenriksminister Uffe Ellemann-Jensen.

- Når en sjefredaktør erkjenner at han har foretatt en feilvurdering og ikke sier han ville gjort det samme om igjen hvis han visste hva han nå vet, bør han si opp sin stilling, sier Ellemann-Jensen til Jyllands-Posten onsdag.

Han viser til at sjefredaktør Carl Juste i forrige uke sa at han ikke ville ha trykket de tolv karikaturtegningene av profeten Muhammed dersom han hadde visst at de ville føre til boikott og trusler mot danske liv.

- Når man erkjenner å ha begått en så fatal feil, som foreløpig har kostet seks menneskeliv, er man ikke sin oppgave voksen. Avisens styre kan ikke sparke ham på grunn av den opphissede situasjonen, men der gnisten er startet, må man også slukke den. Det har ikke avisen bidratt ordentlig til, sier han videre.

I slutten av oktober, en måned etter at tegningene var trykt, kalte Ellemann-Jensen offentliggjøringen av tegningene en «pubertetsaktig demonstrasjon». Den kritikken står han ved:

- Det ergrer meg at man ikke kommer med den uforbeholdne unnskyldning som kun kan komme fra ett sted, nemlig fra avisen, sier han og avviser at det er regjeringens ansvar å unnskylde seg.

Les også

Siste fra Verden

Flere bilder

Uffe Ellemann-Jensen kaller offentliggjøringen av Muhammed-tegningene en «pubertetsaktig demonstrasjon.» FOTO: BAX LINDHARDT

Siste nytt