• Skolen har oppdatert sine nettsider, og ber folk avvente mer informasjon om den mulige bevæpnede mannen. FAKSIMILE: VIRGINIA TECHS HJEMMESIDE

- Ungdommer så mann med pistol på Virginia Tech

Tre 14-åringer på sommerskole hevdet torsdag morgen at de så en mann med våpen på campus på universitetet Virginia Tech, åstedet for historiens verste skolemassakre i 2007.

Torsdag morgen amerikansk tid fikk politiet i Virginia melding om at en mann med håndvåpen var observert på universitetscampusen til Virginia Tech, og rykket ut. Flere timer senere er universitetet fortsatt under såkalt "lockdown" mens politiet leter etter den observerte mannen.

På en pressekonferanse torsdag opplyste politiet at det var tre ungdommer på rundt 14 år som deltar på en sommerskole ved universitetet, skal ha observert en hvit, bevæpnet mann. Våpenet skal ha vært skjult med et tøystykke, forklarte ungdommene.

I april 2007 utførte Cheo Seung-Hui historiens verste skolemassakre i USA ved denne skolen, da han tok livet av 32 mennesker før han tok liv av seg selv. I alt ble 61 mennesker skadet.

Ifølge CNN bes folk som oppholder seg på skoleområdet om å holde seg innendørs og sikre dører. Personen sett med våpen skal ha vært sett i nærheten av Dietrick Dining Hall.

Skal ha observert mannIfølge lokalavisen Richmond Times-Dispatch fikk politiet melding om personen klokken 9.37 lokal tid.

Mannen er beskrevet som litt over 1.80 meter høy, glattbarbert med lysebrunt hår. Han skal være iført en blå- og hvitstripet skjorte, grå shorts og brune sandaler.

Han skal ha beveget seg raskt i retning skolens volleyballbaner.

Ifølge politi på stedet skal de ikke ha funnet en mann som matcher ungdommenes beskrivelse, og de skal heller ikke ha fått inn noen andre vitnebeskrivelser i saken.

Aftenposten.no oppdaterer saken.

Her deltar elever i en minnesmarkering etter skolemassakeren på Virginia Tech i 2007. FOTO: SCANPIX

FOTO: CHRIS KEANE

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt