1.500 høyreekstreme demonstrerte i Luton

European Defence League klarte å mønstre 1.500 personer til en demonstrasjon i engelske Luton lørdag. Motdemonstrantene sier de var like mange, men mest mannsterke var politiet.

Til sammen 1.700 politifolk var plassert ut i byens gater i forbindelse med at European Defence League (EDL) markerte at det er tre år siden organisasjonen ble stiftet, melder NRK.

EDL mener Luton, hvor 15 prosent av innbyggerne er muslimer, er et arnested for ekstreme islamister. Til sammen bor det folk fra 100 ulike nasjoner i byen, og de aller fleste av dem lever i fredelig sameksistens. Men mange er opprørt over at to grupper som setter hverandre stevne i byen, dominerer det bildet som blir skapt av Luton utad.

De mange politifolkene gjorde lørdag det de kunne for å holde de rivaliserende gruppene fra hverandre og på hver sin kant av byen. Tidligere har det kommet til sammenstøt når mindre grupper har brutt ut fra hoveddemonstrasjonen.

I en innvandrertett del av byen er det hengt opp plakater som sammenligner EDL-leder Tommy Robinson med Anders Behring Breivik. Bilder av de to er trykket side om side under teksten «Forskjellige ansikter, samme hat!».

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt