20 drept i kamper mellom militsgrupper i Libya

20 mennesker er drept i harde kamper mellom rivaliserende militsgrupper sør i Libya, opplyser sykehuskilder i området.

Militssoldater fra Libyas fjerde største by Sabha gikk ifølge kilder i området løs på væpnede medlemmer av Tibu-stammen, etter at en mann fra Sabha ble drept i en krangel om en bil.

Militsfolkene åpnet ild mot hverandre i utkanten av Sabha og 20 soldater ble drept og over 40 mennesker ble såret.

- Dette antallet er bare fra Sabha-siden. De sårede Tibu-soldatene ble tatt med til et annet sykehus, opplyser den lokale legen Ibrahim Misbah.

Splittet

Libyas nye ledelse, som ble hjulpet til makten av NATO, sliter med å kontrollere det splittede landet.

Hundrevis av lokale militsgrupper kjemper om makt over egne områder og posisjoner i hovedstaden Tripoli etter Muammar Gaddafis fall.

- Situasjonen er svært farlig og sensitiv. Vi følger situasjonen og hærsjefen planlegger å sende styrker til Sabha, sier viseinnenriksminister Omar al-Khadrawi.

Overgrep

Libyas makthavere anklages selv for overgrep, men vestlige land stanset nylig en resolusjon i FNs menneskerettsråd som krevde at de stanset vilkårlige arrestasjoner og drap.

USA og flere europeiske land avviste utkastet, og resolusjonen som til slutt ble vedtatt oppfordret i stedet Libya til å granske anklager om menneskerettsbrudd.

Forbrytelser

Human Rights Watch mener vestlige land tar for lett på utviklingen i Libya.

- Resolusjonen vender det døve øret til de alvorlige overgrepene som finner sted i Libya i dag, sa en talskvinne i helgen.

Menneskerettsorganisasjonen anklager enkelte libyske militsgrupper for forbrytelser mot menneskeheten, og de sentrale myndighetene i landet for å se mellom fingrene på dette.

Les også:

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt