ANCs ungdomsleder forblir utestengt

Sør-Afrikas regjeringsparti ANC holder fast på sin avgjørelse om å ekskludere partiets tidligere ungdomsleder Julius Malema.

Malema ble i november i fjor utestengt fra ANC i fem år for å ha forsøkt å skape splid i partiet. Avgjørelsen ble anket, og den omstridte og svært så frittalende lederen av ANCs ungdomsparti fikk mulighet til å forklare seg på nytt.

Partiets disiplinærpanel beskylder Malema for å ha truet med å vende ungdommen mot partiet og for å ha skadet partiets gode navn og rykte.

30-åringen har vært regnet som en rival av president Jacob Zuma i kampen om ledelsen av ANC. Malema var tidligere regnet som en nær alliert av Zuma, men har senere kommet med skarp kritikk av presidenten.

Disiplinærpanelet opprettholdt onsdag den strenge straffen. Malema var ikke til stede da avgjørelsen ble kunngjort på partiets hovedkontor i Johannesburg. Han har 14 dager på seg til å anke avgjørelsen på ny, og om han vil, kan han holde saken gående fram til ANCs lederkonferanse i desember.

Malema har satt i gang en nasjonal debatt om klasse og fattigdom gjennom sitt krav om å nasjonalisere Sør-Afrikas gruver og å overta hvite sørafrikaneres farmer for å utjevne økonomiske forskjeller. Malema, som er kjent for sine radikale synspunkter og skarpe politiske uttalelser, ble valgt til leder for ANCs ungdomsfløy i 2008. (©NTB)

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt