• Libyske myndigheter tolker NATO-angrepet mot Gadafis hovedkvarter som et målrettet angrep mot den libyske lederen. Dette avvises av NATO.

    FOTO: SCANPIX

Amerikanske medier: Norske F16-fly angrep Gadafis hovedkvarter

Ifølge amerikansk presse var det to norske F16-fly som slapp bomber over den libyske lederens hovedkvarter natt til mandag.

Det er korrespondenten til den amerikanske TV-stasjonen NBC, Richard Engels, som mandag ettermiddag rapporterte at det var to norske F16-fly som slapp bombene over den libyske lederens hovedkvarter.

Ifølge amerikanske myndigheter var dette ikke noe drapsforsøk på oberst Gadafi.

Norske fly på oppdragKommunikasjonssjef Petter Lindqvist i Forsvarets Operative Hovedkvarter i Bodø ønsker ikke å kommentere enkeltoppdrag som norske luftstyrker utfører under militæroperasjonene over Libya.

– Men det jeg kan bekrefte er at de norske flyene deltok under operasjonene natt til i går, sier Lindqvist til Aftenbladet.no.

– Hvor mange norske fly deltok i operasjonene?

– Normalt deltar vi med to til fire fly per oppdrag.

– Var oppdraget å ramme Gadaffi?

– Det er jeg ikke kjent med, sier Petter Lindqvist til Aftenbladet.

Ifølge libyske myndigheter hevder 45 mennesker ble skadet under angrepet.

FOTO: JOSEPH EID/ AFP

Beskyttelse av sivileFN-resolusjon 1973, som er grunnlaget for militærengasjementet i Libya åpner ikke for drapsforsøk på den libyske lederen gjennom mer enn 40 år. Resolusjonen har heller ikke regimeendring som mål, men skal tjene som en beskyttelse for sivilbefolkningen i landet.

Ifølge reportere i Tripoli, og som kom til stedet der bombene hadde truffet, skal ikke ha sett noe som tydet på at bombene hadde truffet et militært mål. Bombene skal ha truffet blant annet et kontor og et bibliotek, ifølge NBC-reporter Richard Engels.

En talskvinne for libyske myndigheter hevdet mandag at angrepet var et forsøk på å ta livet av Gadafi, som blant annet pleier å holde møter med statsråder i bygningen som ble lagt i grus.

– 45 skadetIfølge talskvinnen ble 45 mennesker skadet i flyangrepet mot Gadafis bygningskompleks i Bab al-Aziziyah, 15 av dem alvorlig. Flere skal være savnet etter flyangrepet.

Les også:

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt