• - Avhører barnefaren

    Svensk politi etterforsker funnet av den døde norske kvinnen og hennes spedbarn i byen Arboga som et mulig drap.

    VIDEO: Aftenposten Video

Barnefaren skal avhøres av politiet

ARBOGA (Aftenposten.no): Barnefaren til spedbarnet som ble funnet drept med sin mor i Arboga, avhøres av norsk politi i dag som pårørende.

Politiet på Sunnmøre vil tirsdag ettermiddag avhøre 50-åringen som er far til det døde spedbarnet i Arboga, som kan ha blitt drept.

Avhøret skjer etter anmodning fra politiet i Västmanland, hvor politiet i går formiddag fant en norsk kvinne (38) og hennes ni måneder gamle baby død i en leilighet.

- Kan ta dager før vi får svar på hva de døde av  

- Mannen avhøres som pårørende og ikke mistenkt i saken, sier kommunikasjonssjef Åsa Hedin på Västmanlandspolitiet til Aftenposten.no.

Felles barn

Paret har to barn sammen, og det eldste ble tatt hånd om av barnevernet i Norge før nummer to ble født i fjor vår.

Også de barna kvinnen har fra et tidligere forhold på Sunnmøre var under barnevernet.

Turbulent forhold

Senest 2010 ble han dømt til åtte måneders fengsel og til å betale henne 30.000 kroner i erstatning for grov kvinnemishandling.

Politiet har sperret av leiligheten hvor den norske kvinnen og hennes spedbarn ble funnet døde.

FOTO: Per Annar Holm

 

50-åringen nektet både for mishandlingen, kvelningsforsøk, trusler om å vansire kjærestens ansikt og at han skulel være ekstremt sjalu.

I Västmanlands tingsrätt i Västerås kom det frem at han er tidligere offiser i hjemlandets hær, men da han nektet å delta i krigen mot Kuwait, deserterte han og søkte asyl i Norge i 2005.

Han fikk også sin kone og flere barn til Norge, selv om han mesteparten av tiden bodde sammen med den nå avdøde kvinnen, går det frem av tingrettsdommen.

Obduksjonsrapport onsdag

Onsdag ettermiddag regner politiet i Västmanland å få den foreløpige obduksjonsrapporten fra rettsmedisinsk institutt ved Uppsala universitetssykehus:

- Først da vil i få svar på hvordan de to døde, og hva slags sak vi står overfor, sier kommunikasjonssjef Hedin til Aftenposten.no ved 12.30-tiden.

Politiet sperret i formiddag av området rundt boligblokken i Arboga sentrum mens de gikk fra dør-til-dør for å avhøre vitner.

Politiet tror klokken 01 natt til mandag er et sannsynlig drapstidspunkt. Da hørte naboer bråk fra leiligheten i boligblokkens andre etasje.

Kort etter skal også en rød eller svart bil ha forsvunnet fra stedet i høy hastighet.

En drosjesjøfør har forklart til politiet at han hadde sett en norskregistrert, rød bil stå parkert utenfor boligblokken i helgen.

Les også

Siste fra Verden

Drap i Norge 2012

Flere bilder

Politiet sperrer av boligblokken der den norske kvinnen og hennes spedbarn ble funnet drept. FOTO: Per Annar Holm