Dronning Elizabeth vil fortsette i mange år til

London (NTB-DPA): Etter 60 år på tronen lover 85 år gamle dronning Elizabeth britiske parlamentarikere å fortsette i mange år til.

Den erfarne monarken talte tirsdag til representanter fra begge kamre av Parlamentet for å markere sine 60 år på tronen.

Under talen, som ble holdt i 900 år gamle Westminster Hall, så hun tilbake på sine seks tiår som statsoverhode.

- Gjennom en slik periode kan man konstatere at ærverdig alder kan være en viktig veiledning, men ikke en forutsetning, for suksess i et offentlig embete, sa dronningen.

Roste ektemannen

Smilende og avslappet kunne hun fortelle at hun har hatt den lystbetonte plikt å forholde seg til ikke mindre enn tolv statsministre siden hun overtok tronen i 1952. Også 3.500 lover har fått dronningens signatur opp gjennom årene.

Dronningen roste også sin familie, og spesielt ektemannen prins Phillip, for all støtten hun har fått. Han har vært «en konstant styrke og veileder», sa hun om sin 90 år gamle mann.

- Jeg har hatt det privilegiet å få være vitne til en del av historien, og med støtte fra min familie vil jeg fortsette å tjene vårt fremragende land og dets folk nå og i årene som kommer. (©NTB)

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt