Egypts militærråd langer ut mot brorskapet

Egypts regjerende generaler langet søndag ut mot den islamistiske organisasjonen Det muslimske brorskap for å ha stilt spørsmål ved rådets fortsatte støtte til regjeringen.

Militærrådet uttrykker at de er «ekstremt indignert» over at brorskapet stiller spørsmål ved rådets motiver for å støtte regjeringen.

Brorskapets politiske fløy, Frihet- og rettferdighetspartiet, som har majoriteten i nasjonalforsamlingen, beskriver statsminister Kamal al-Ganzouris regjering som en fiasko og kritiserer militærrådet for fortsatt å støtte den.

Ganzouris regjering blir kritisert for ikke å ha klart å håndtere landets ødelagte økonomi og for å ha slått hardt ned på protester mot regimet. Ifølge brorskapet har Ganzouri, som også var statsminister under tidligere president Hosni Mubarak på 90-tallet, blitt verre enn sine forgjengere.

Organisasjonen mener militærets fortsatte støtte gjør at man kan stille spørsmål ved om de ville «avbryte revolusjonen» og om militærrådet faktisk ønsker et fritt og rettferdig presidentvalg, som starter i mai.

Nasjonalforsamlingen har denne måneden iverksatt tiltak for å trekke tilbake tilliten til regjeringen, selv om makten til å danne en ny regjering ligger hos militærrådet, som sier det skal overføre makten til folket 1. juli.

- Vi forstår at regjeringens ytelse muligens ikke innfrir publikums forhåpninger på dette kritiske punktet, sier hæren i en uttalelse som ble lest opp på statlig TV søndag.

- Men vi understreker at statens interesse er vår høyeste prioritet, og vi vil ikke holde tilbake på forsøk og vil gjennomføre alle tiltak eller valg som er nødvendige for staten og innbyggerne, sier rådet. (©NTB)

Les også

Siste fra Verden