• Bildet viser (fra øverst til venstre med klokken) Nigel Coupe ( 33), Jake Hartley (20), Anthony Frampton (20), Daniel Wade (20), Daniel Wilford (21) og Christopher Kershaw (19). De seks britiske soldatene mistet livet da en veibombe eksploderte under kjøretøyet deres i Afghanistan i forrige uke. Nå er en 19-åring anklaget for rasistiske ytringer etter å ha kommentert dødsfallene på Facebook-siden sin.

    FOTO: REUTERS

Engelsk tenåring tiltalt for kommentarer om døde soldater

Azar Ahmed (19) anklages for rasistisk motivert ordensforstyrrelse, etter at han skal ha kommentert drapene på seks britiske soldater i Afghanistan på sin Facebook-side.

19-åringen skal ha publisert kommentarene etter at seks britiske soldater ble drept i Afghanistan onsdag i forrige uke.

Ifølge West Yorkshire Police må tenåringen møte i retten anklaget for å ha forstyrret den offentlige ordenen med rasistisk motiverte ytringer på Facebook.

Ahmed, som bor i West Yorkshire i England, skal ha klaget over hvor mye oppmerksomhet drapene på de britiske soldatene får i Storbritannia, sammenlignet med drap på sivile afghanere i krigen.

Provoserer

- Han fremmet ikke synspunktene sine på en ordentlig måte, og det er derfor han har havnet i trøbbel, sier en ikke navngitt talsmann for politiet, ifølge britiske medier.

I kommentaren Ahmed publiserte på sin Facebook-side skal han blant annet ha skrevet:

Folk klager over soldatenes død. Hva med de uskyldige familiene som brutalt er blitt drept ..... Kvinnene som er blitt voldtatt.... Parterte barn.... Fiendene deres var Taliban. Ikke uskyldige harmløse familier.

Videre karakteriserer han soldatene som avskum, ønsker dem døde og at de havner i helvete:

Fredag i forrige uke ble han pågrepet av politiet, men er nå løslatt mot kausjon. 19-åringen må møte i retten 20. mars.

Saken er omtalt i flere britiske medier denne uken.

Dødelig angrep

Seks britiske soldater ble drept da det pansrede kjøretøyet de satt i ble rammet av en eksplosjon i det sørlige Afghanistan onsdag i forrige uke. Ifølge afghansk politi skal patruljen ha blitt rammet av en veibombe.

 Det er det dødeligste angrepet mot britiske styrket i Afghanistan siden 2001. I alt har 404 britiske soldater mistet livet i krigen.

Ved utgangen av 2011 hadde 2.765 soldater i koalisjonsstyrken mistet livet i krigen i Afghanistan, ifølge Wikipedia.

Det finnes ikke offisielle tall på antallet drepte sivile afghanere i løpet av krigen. Wikipedia viser til ulike kilder som gir et estimat over hvor mange afghanere som kan ha mistet livet som en følge av krigen. 

Les også:

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt