FN: Palestinsk rakett kan ha rammet BBC i Gaza

Bomben som rammet hjemmet til BBCs reporter på Gazastripen i november i fjor, kan ha vært en palestinsk rakett på avveie, mener en FN-organisasjon.

Bildet av den gråtende BBC-medarbeideren Jehad Mashhrawi med sin elleve måneder gamle døde sønn Omar i armene ble et ikon over den åtte dager lange israelske offensiven mot Gazastripen i november.

Omar ble drept da en rakett rammet familiens hus i Gaza by. Også en onkel og en tante ble drept i angrepet, som menneskerettighetsgrupper hevdet at Israel sto bak. Angrepet skjedde bare en time etter at Israel iverksatte krigsoperasjonen.

Nå mener imidlertid FNs kommissær for menneskerettigheter (OHCHR) at det var en palestinsk rakett som ikke nådde Israel, som rammet Mashhrawis hjem.

BBC-medarbeideren avviser påstanden som «tull», ifølge BBCs nettsider. Mashhrawi sier at ingen fra FN har snakket med ham, og at militante palestinske grupper ofte kommer med unnskyldninger overfor familiene dersom det er de som er ansvarlige.

FN-rapporten konkluderer med at 169 palestinere ble drept under november-offensiven. Mer enn 100 var sivile, blant dem 33 barn. Ifølge rapporten ble seks israelere drept i palestinske rakettangrep i samme periode.

(©NTB)

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt