• Kinas FN ambassadør Li Baodong stemmer for forslaget om å sende observatører til Syria under FNs møte i New York i dag. Russland og USA fulgte etter, og dermed ble det vedtatt enstemmig enighet over resolusjonen.

    FOTO: Allison Joyce

  • Syrias president Bashar Assad møter Kofi Annan, FNs spesialutsending. Hans diplomatiske fredsplan for Syria er nå langt på vei etter enigheten som ble vedtatt i dag om å sende observatører for å overvåke våpenhvilen i området.

    FOTO: Anonym

FNs sikkerhetsråd enige om Syria-resolusjon

FNs sikkerhetsråd har enstemmig vedtatt en resolusjon som tar til orde for å sende en observatørstyrke til Syria.

Saken oppdateres

Russland har nå gitt sin støtte til resolusjonsforslaget i FNs sikkerhetsråd som tar til orde for å sende en observatørstyrke til Syria, opplyser den russiske FN-utsendingen.

Dermed er det enstemmig vedtatt at en observatørgruppe vil bli sendt til Syria for å overvåke at våpenhvilen overholdes.

Vanskelig enighet

Russland har, sammen med Kina, to ganger tidligere stemt mot resolusjonsforslag for Syria.

Diplomater måtte revidere teksten det ble stemt over da Russland og USA tidligere forsøkte å komme til enighet på fredag.

Det er altså dette nye utkastet Russland har godkjent, og dermed er det åpnet for at resolusjonsforslaget kan tre i kraft.

- Det har vært en svært tøff avstemning, sa den franske FN-ambassadøren Gerard Araud til BBC News.

Norge kan måtte bidra

Forsvarsminister Espen Barth Eide sier Norge har blitt spurt om å sende observatører til Syria, men det er midlertidig ikke tatt noen avgjørelse på om Norge vil bidra.

Observatørstyrken skal være på plass i Damaskus i løpet av helgen.

Vurderer flere observatører

Observatørgruppen på 30 stykker vil trolig bli ledet av den norske generalmajoren Robert Mood.

Neste skritt er å vurdere om gruppen skal økes til 250, som er målet Kofi Annan ønsker seg.

Det russiske utenriksdepartementet oppfordrer samtidig alle parter i konflikten i Syria om å følge spesialutsending Kofi Annans fredsplan «til punkt og prikke».

 

 

 

Les også:

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt