• En egen Facebook-gruppe ber om hjelp til å finne sannheten om Martine Vik Magnussen.

Facebook-gruppe skal finne sannheten om Martine

En Facebook-gruppe er opprettet for å finne sannheten om drapet på Martine Vik Magnussen.

Les også:
Gruppen kalles "The International hunt for the truth about the murder of Martine Vik Magnussen." Gruppens hensikt er å bruke internett for å oppklare drapet på 23-åringen.

Løst krimgåter tidligere

Foreløpig er nesten 100 personer medlemmer, mens nesten 2.000 har fått invitasjoner til å være med. Og antallet som får invitasjoner til å melde seg på gruppen øker og øker for hvert minutt som går. "Facebook har løst krimsaker tidligere. Nå kan man bruke det igjen til å bevise at nettverk på nettet er noe som skal tas alvorlig," skriver initiativtakeren på gruppens hjemmeside.

Diplomatisk

Gruppen mener all medieoppmerksomheten som saken har fått, blant annet gjennom alt som har vært skrevet og sagt om det diplomatiske forholdet mellom Storbritannia og Jemen, overskygger det som burde være sakens kjerne: Nemlig, hvem kvalte Martine Vik Magnussen og la henne i en kjeller.

Overskygger tragedien

"Mordet har ødelagt et ungt liv og brakt to profilerte familier inn i et tragisk søkelys. Medias sensasjonsjag, koblet med det potensielle politiske og diplomatiske uvennskapet mellom Storbritannia og Jemen, skaper en hel del støy som ikke hjelper i jakten på hva som skjedde med Martine den fatale morgenen, heter det videre. Sjømannsprest Torbjørn Holt, som har bistått familien til den drepte kvinnen, sier til Aftenposten.no at familien er glad for all støtten de får og har fått så langt.

Les også:

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt