• Flere lys brant onsdag til minne for de to som ble funnet drept i Arboga mandag.

    FOTO: Per Annar Holm

Første obduksjonsrapport ga ingen svar

VÄSTERÅS (Aftenposten.no:) De svenske rettsmedisinerne sliter med å finne dødsårsaken etter at en norsk kvinne og hennes barn ble funnet døde i Arboga.

Tips Ring: 02286 SMS / MMS: 2286 Anonymt / Kryptert: varsle

Politiet fikk onsdag kveld de første svarene fra den foreløpige obduksjonsrapporten fra rettsmedisinsk institutt i Uppsala.

Nedslående nok var svaret at obdusentene ikke hadde funnet noe svar på hva som tok livet av Kjærsti Elida Guseck fra Sunnmøre.

Politiet avlyste derfor en pressekonferanse som var varslet onsdag ettermiddag.

Les også

Nye avhør for barnefaren i dag

ARBOGA (Aftenposten.no) 50-åringen, som er far til den drepte kvinnens to yngste barn, skal i dag avhøres på nytt i Ålesund.

 

- Dessverre kunne ikke obduksjonen av den ene gi oss noe svar. Rettsmedisinerne vil fortsette med obduksjonen av den andre personen torsdag, sier kommunikasjonssjef Åsa Hedin ved politiet i Västmans län til Aftenposten.no ved 17.30-tiden onsdag.

Politiet har også bedt om svar på en rekke prøver for om mulig å finne spor etter gift eller rus.

Svarene på disse prøvene ventes tidligst i neste uke.

Svensk politi til Ålesund

Samtidig ble det kjent at politiet i Västerås har sendt etterforskere til Sunnmøre for å avhøre mannen som har to barn med den avdøde kvinnen.

Hedin vil ikke svare på om politiet vil ransake 50-åringens leilighet, noe som etter norsk lov automatisk ville ha gitt ham status som mistenkt i saken.

- Jeg understreker at vi ikke har noen mistenkte, og at barnefaren og andre er avhørt som vitner og pårørende, sier Hedin.

Tok lengre tid

- Alle drapssaker er unike, og denne gang har det vært vanskeligere å finne svar på hva de to døde av, sier pressetalsmann Terje Lund ved Västmanlandspolitiet til Aftenposten.no ved 16-tiden onsdag.

Les også

- Politiet har snakket med barnefaren

ARBOGA (Aftenposten.no) Ingen er mistenkt for dobbeltdrapet, men politiet tror på en rask oppklaring.

 

Politiet i Västerås har også fått hjelp av den svenske Rikskriminalen, som tilsvarer vårt Kripos, i drapsetterforskningen.

Funnet hjemme

Den 38 år gamle Guseck ble funnet død sammen med sin ni måneder gamle datter i deres leilighet i Arboga 15 mil vest for Stockholm ved 11-tiden mandag.

Politiet vet at hun snakket med andre 8. januar, men de holder det nå åpent at de to kan ha ligget døde i flere døgn.

Det var en anonym telefon til 112-sentralen som gjorde at ambulanse og politi rykket ut til boligblokken i Arboga sentrum.

Les også

Siste fra Verden

Drap i Norge 2012

Siste nytt