• Dette bildet viser de 19 sørkoreanske gislene som er frigitt av Taliban denne uken.

    FOTO: REUTERS

Gisler visste ikke at to venner var drept

De 19 sørkoreanske gislene i Afghanistan ble sjokkert da de fikk høre at to av deres kolleger var skutt og drept.

De 19 sørkoreanske gislene hadde en følelsesladet gjenforening på et hemmelig sted i Kabul natt til fredag. Først da fikk de vite at to kolleger var drept, sier en sørkoreansk diplomat, ifølge NTB.

Små grupper

Taliban hold gislene fanget i små grupper på forskjellige steder. Gislene fikk derfor ikke vite at kidnapperne skjøt og drepte to mannlige gisler en uke etter at de til sammen 23 kristne hjelpearbeidere ble bortført i Ghazni-provinsen 19. juli.

Torsdag ble de siste sju gislene satt fri, etter at de slapp fri onsdag. Ytterligere to kvinner ble satt fri for et par uker siden, og er allerede hjemme i Sør-Korea.

Blandet mottagelse

Der har de fått en blandet mottagelse. Tusenvis av sørkoreanere har markert kidnappingen med å tenne levende lys i bønn for gislene.

Mange har imidlertid kritisert menigheten som sendte gruppen til Afghanisten. De har også kritisert de frivillige som valgte å trosse gjentatte advarsler fra myndighetene mot å reise til krigsherjede landet, melder Reuters.

Les også:

Les også

Siste fra Verden

Flere bilder

Slektninger av de kidnappede sørkoreanerne lot følelsene få fritt spill da de fikk nyheten om at gislene var løslatt. FOTO: AP Photo

Siste nytt