• Bevæpnet mann har tatt fire personer som gisler

    Over 1000 personer er evakuert etter at en mann bevæpnet med gassbeholdere har tatt fire personer som gisler i London. Motivet til mannen skal være at han ikke klarte oppkjøringen til lastebillappen.

    VIDEO: Aftenposten Video

Handlegate i London var stengt grunnet mulig gisselsituasjon

En mann pågrepet etter politiaksjon.

Midt på dagen fredag ble hele Tottenham Court Road i England stengt, grunnet en mulig gisselsituasjon. Alle butikkene i gaten måtte stenge, og personer på handletur ble evakuert fra gaten, skriver The Independent.

Scotland Yard fortalte at de hadde sendt en forhandler til stedet etter at de fikk inn rapporter om at en mann hev møbler ut av et vindu flere etasjer over gateplan.

En talsmann for Scotland Yard sa at det «er for tidlig å si om den mistenkte er bevæpnet eller om han rent faktisk har tatt noen gisler».

Politiet var på stedet og forhandlet med mannen. Sky News rapporterte at fire personer ble holdt som gisler av gjerningsmannen.

Han skal være en 50 år gammel mann, og grunnen til hans raseri skal være at han ikke fikk førerkort for lastebil.

Politiet hadde kontakt med 50-åringen, men han skal ha fortsatt med å kaste ting ut av vinduet mens han kommuniserte med politiet.

Like over klokken 16 fredag ettermiddag meldte London-politiet på Twitter at de hadde pågrepet en mann.

- Vi har pågrepet en mann i Tottenham Court Road. En gjennomsøkning av bygningen er underveis.

Joaqam Ramus jobber på en café i området, og fortalte like før han ble evakuert at det var snakk om en bombe og at noen hadde tatt et gissel inne i en bygning.

- Hele Tottenham Court Road er stengt og det er vi også - politiet ba oss stenge. Vi vet ikke hva det er, men det virker som om noen har tatt et gissel, fortalte Ramus.

Også flere andre vitner fortalte om episoden til The Independent. Sarah O'Meara, som jobber for Huffington Post, har kontor like i nærheten, og forteller at hun evakuerte fra kontoret etter å ha blitt varslet av en kvinne som kom løpende inn fra gaten.

- En kvinne kom inn fra gaten og sa: «Det er en fyr med en bombe og han truer med å sprenge seg selv», forteller O'Meara.

Les også

Siste fra Verden

Flere bilder

Godt utrustede politibetjenter er på plass i Tottenham Court Road for å løse den potensielle gisselsituasjonen. FOTO: Reuters

Siste nytt