• Whiteny Houston ble funnet død i februar.

    FOTO: Scanpix

Houston døde av drukning og kokainmisbruk

Popstjernen Whitney Houston døde som følge av drukning, kokainmisbruk og en hjertesykdom, konkluderer rettsmedisinerne.

Obduksjonen viste at Houston (48) hadde kokain i kroppen da hun ble funnet død i et badekar på et hotellrom 12. februar, kvelden før utdelingen av Grammy-prisene.

Rettsmedisinerne har konkludert med at hun druknet ved et uhell. Houston hadde en hjertesykdom, og den kan ha blitt forverret av at hun tok kokain, opplyste en talsmann for myndighetene i Los Angeles torsdag.

48-åringen fikk trolig hjerteproblemer som førte til at hun fikk hodet under vann.

 Narkotikamisbruk

Det har lenge vært kjent at Houston gjennom en årrekke slet med narkotikamisbruk.

 – Hadde det ikke vært for hjertesykdommen som hun allerede hadde, og bruken av kokain, er det mulig at hun ikke hadde druknet, sier en rettsmedisiner til kjendisnettstedet TMZ.

– Kokainen gjør at hjertet slår raskere og pulsårene trekker seg sammen, noe som kan føre til hjerteproblemer, fortsetter rettsmedisineren.

Flere stoffer

Rettsmedisinerne fant også spor av marihuana, allergimedisin og to ulike typer beroligende midler, men dette skal ikke ha medvirket til dødsfallet.

Ingenting tyder på at Houston var offer for noe kriminelt, kommer det fram av den foreløpige obduksjonsrapporten. Også politiet i Los Angeles har tidligere uttalt at det ikke er grunn til å tro at det ligger noen kriminelt bak Whitney Houstons død.

Den endelige rettsmedisinske rapporten om dødsfallet skal være klar i løpet av to uker. (©NTB)

 

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt