Hva er galt med dette bildet?

Her har du det mye omtalte bildet tatt i Situation Room under aksjonen mot Osama bin Laden. Men en jødisk avis var ikke helt fornøyd med originalutgaven av bildet, og gjorde noen endringer.

Bildet fra «Situation Room» har allerede rukket å bli historisk. Barack Obamas steinansikt og Hillary Clintons hånd foran munnen har allerede blitt snakket om og behørig analysert. Men ikke alle synes bildet er helt ideélt, skriver Daily Mail.

Den Brooklyn-baserte avisen Der Tzitung trykket forrige uke en artikkel der de brukte det mye omtalte bildet som illustrasjon. Men bildet nådde ikke trykken før det hadde fått en runde i et bildebehandlingsprogram.

De to kvinnene på bildet, utenriksminister Hillary Clinton og sjefen for kontraterrorisme Audrey Tomason, er rett og slett fjernet fra bildet.

Der Tzitung leses av en liten del av Brooklyns ultraortodokse jøder, og det er sannsynlig at de har fjernet kvinnene fra bildet av religiøse grunner.

Selv om både Clinton og Tomason må sies å være sømmelig kledd på bildet, så trykker aldri den jødiske avisen bilder av kvinner i tilfelle bildene skal bli vurdert som seksuelt ladede.

Kritikere hevder at bildemanipuleringen kommer av en ideologisk innvending mot at kvinner innehar maktposisjoner.

Der Tzitung har ikke ønsket å kommentere saken.

Dette er originalbildet. FOTO: SCANPIX

FOTO: PETE SOUZA / DET HVITE HUS

Les også:

Les også

Siste fra Verden