• USA har trappet opp ordkrigen med Iran og har sent hangarskipet USS John C. Stennis inn i Persiabukta. FOTO: REUTERS/SCANPIX

ISIS: Ingen beviser for iransk atomvåpenprogram

Iran har ikke fattet noen beslutning om å utvikle atomvåpen, og landet har heller ikke kapasitet til å produsere nok høyanriket uran, slår en amerikansk rapport fast.

Anerkjente Institute for Science and International Security (ISIS) reiser i rapporten tvil om gjentatte påstander fra vestlige land, om at Iran i all hemmelighet har et atomvåpenprogram.

Rapporten er ført i pennen av atomvåpeneksperten David Albright og finansiert av United States Institute of Peace (USIP), et tverrpolitisk og uavhengig institutt som ble opprettet av Kongressen i 1984 og som finansieres over det amerikanske statsbudsjettet.

Les også

Forsker: - En spiral som kan føre til krig

NUPI-forsker frykter konsekvensene av olje-boikotten mot Iran.

 

ISIS heller kaldt vann i blodet på amerikanske og vestlige politikere som den siste tide har trappet opp retorikken mot Iran og anklaget landet for å utvikle atomvåpen.

- Det er usannsynlig at Iran kommer til å fatte en beslutning om å produsere atomvåpen, all den tid kapasiteten deres til å anrike uran er så begrenset som i dag, slår ISIS-rapporten fast.

Myndighetene i Teheran fastholder at landets atomprogram utelukkende er av sivil karakter. (©NTB)

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt