• "Lille tjukkas" figuerer sammen med verdensstjerner på Internett.

    FOTO: AFP PHOTO

Ikonet "Lille tjukkas"

Takket være kreative PhotoShop-artister er en lubben kinesisk unggutt i ferd med å svinge seg opp til å bli et ikon på Internett.

Det hele starter for tre år siden da Qian Zhijun, som da var 16 år og gikk på videregående, deltok i en time om trafikksikkerhet på skolen. Noen knipset et bilde av det trinne ansiktet med rosenrøde kinn, og snart fant bildet veien til kinesiske nettsider.

Ansiktet med det litt mistenksomme blikket som kikker på skrå inn i kameralinsen, har senere blitt sveiset sammen med en rekke andre ikoner. Han ble raskt døpt til "Xiao Pang" ("Lille tjukkas") av kinesiske internettbrukere, og er nå i ferd med å bli en kultfigur på nettet.

Manipulerte bilder

De siste årene er "Lille tjukkas" spleiset sammen med en rekke internasjonale ikoner som inkluderer Mona Lisa, Mount Rushmore i USA, Marilyn Monroe og andre berømtheter.

Qian Zhijun, som for tiden er ansatt ved en bensinstasjon i Shanghai, har fått en rekke fanklubber, nettsider og blogger i Kina.

- Jeg liker det når de setter meg sammen med kroppene til helter, som Russell Crowe i Gladiator, men jeg hater det når de plasserer meg på skuldrene til nakne damer eller når det er gjort et dårlig håndverk, sier Qian til China Daily ifølge nyhetsbyrået AFP.

Liker oppmerksomheten

Qian, som nå går på en yrkesskole og tjener 800 kroner i måneden på bensinstasjonen, oppdaget heltestatusen sin helt tilfeldig da han stakk innom en internettkafé, Der så han bildet av seg flere stedet på en rekke nettsider.

Han har ikke funnet en måte å tjene på den ufrivillige berømmelsen, og i utgangspunktet hadde han tanker om å stille noen til ansvar for publiseringen av bildet.

Nå synes han imidlertid at det er morsomt med all oppmerksomheten, og har sin egen blogg hvor fansen kan skrive inn. Han veier nesten 100 kilo, og mange av bidragsyterne på bloggen sliter også med vektproblemer.

Qian sier til avisen at han kunne tenke seg en karriere innen underholdningsbransjen, selv om det vil medføre at han må gi opp fordelene ved å være en helt vanlig fyr.

Les også

Siste fra Verden

Flere bilder

"Lille tjukkas" på Mount Rushmore i USA. FOTO: AFP PHOTO

"Lille tjukkas" manipulert inn i et bilde sammen med George W. Bush. FOTO: AFP PHOTO/HO