Iransk avis vil trykke Holocaust-tegninger

Den iranske dagsavisen Hamshahri lanserer en egen tegnekonkurranse, og etterlyser Holocaust-karikaturer.

Dagsavisen Hamshahri, som er en av de største avisene i Iran, sier de setter i gang tegnekonkurransen for å test hvor grensene for ytringsfriheten går.

Trykkingen av Muhammed-tegningene i mange av de europeiske avisen begrunnes med argumenter om ytringsfrihet, og nå ønsker den iranske avisen å gjengjelde med egne vitsetegninger om nazistenes jødeutryddelser.

Begrunnes med ytringsfrihet
- Et viktig spørsmål for muslimer er følgende: Tillater den vestlige ytringsfriheten at man berører Amerikas og Israels forbrytelser, eller en hendelse som Holocaust, eller er denne ytringsfriheten bare gangbar ved krenkelser av de hellige verdier i guddommelige religioner, skriver avisen i dag i følge nyhetsbyrået Reuters.

Hamshahri oppfordrer derfor alle verdens tegnere til å benytte seg av ytringsfriheten, og sende inn tegninger til avisen.

Stanser handel med Danmark
Irans president Mahmoud Ahmadinejad uttalte i fjor at han ønsket å fjerne Israel fra verdenskartet, og karakteriserte Holocaust som en myte. Presidenten inviterte da til en «vitenskapelig» konferanse for å finne ut om Holocaust virkelig noen gang fant sted.

Iran har kuttet handelsforbindelsene med Danmark etter de omstridte Muhammed-tegningene, og mandag ettermiddag kastet rundt 400 demonstranter brannbomber og stein mot den danske ambassaden i Irans hovedstad Teheran.

President Ahmadinejad sa i helgen at Iran vil revurdere alle kontrakter inngått med selskaper i land der de omstridte Muhammed-tegningene er trykket.

Les også:

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt