Kastet seg i dekning da skuddene smalt

Utenriksminister Jonas Gahr Støre måtte ligge stille i ti minutter på møterommet på hotellet da selvmordsbomberen slo til.

Hør intervjuet med Jonas Gahr Støre i elementet til høyre.

- Da de første skuddene smalt, var det ikke så mange som bet seg merke i det. Men de norske forsto raskt alvoret i situasjonen, sier Aftenpostens journalist i Kabul, Tor Arne Andreassen. Støre satt i et møte med den kjente afghanske menneskerettighetsaktivisten Sima Samar da angrepet skjedde. - Alle ble bedt om å kaste seg på bakken. Der lå de i ti minutter mens de norske vaktene sto klare med håndvåpen i tilfelle rommet skulle bli angrepet, sier Andreassen. Da det verste kaoset hadde lagt seg, ble alle evakuert til bomberommet i hotellets kjeller. Støre og delegasjonen blir nå evakuert fra hotellet. - Han har snakket med president Hamid Karzai, som beklager at angrepet fant sted. Karzai har tilbudt Støre å overnatte i presidentboligen, noe Støre har takket nei til, sier Andreassen. Støres første ønske er nå å besøke de to skadede nordmennene, som ligger til behandling på det tsjekkiske feltsykehuset i Kabul.

Gjemte seg under en trapp

Dagblad-journalisten Carsten Thomassen og en UD-ansatt er de to norske som ble skutt og såret i angrepet. Begge skal være hardt skadet.Den UD-ansatte ble etter det Aftenposten.no forstår beskutt på syv meters hold rett ved inngangen til hotellet.En norsk mann som ikke vil navngis sier til Aftenposten.no at han sto ved siden av den UD-ansatte da skytingen tok til. Mannen var på vei inn til hotellet sammen med den UD-ansatte, som ble truffet flere ganger. Han klarte å komme seg i dekning under en trapp i lobbyen, der han ble sittende i to timer til han ble evakuert. Mannen har vært i Afghanistan i seks måneder. Han skulle etter planen forlate landet i morgen, får Aftenposten.no opplyst.

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt