Klatret opp i tre da bjørnen angrep

Den 38 år gamle svenske turgåeren hevder han reddet sitt eget skinn ved å klatre opp i et tre da bjørnen gikk til angrep. Politiet tror han lyver.

Svensk politi sier ingenting tyder på at en mann som lørdag hevdet at han ble angrepet av en bjørn, virkelig ble utsatt for et slikt angrep.

- Han er ikke troverdig, sa politiets vakthavende i fylket, Peter Hultqvist, til nyhetsbyrået TT lørdag kveld. Han opplyser at det ikke finnes tegn til kamp på stedet hvor angrepet skal ha skjedd.

Bjørnejegere og tre spesialtrente hunder startet ved lunsjtider lørdag søk i området, men fant ingen spor. Politiet avbrøt innsatsen ved 18-tiden etter å ha rådført seg med sakkyndige i fylket. Ingen av hundene hadde da markert for bjørn eller noe annet rovdyr.

38-åringen hevdet var ute og gikk sin morgentur alene på en skogsvei i området Glamsen sør for Gävle i Midt-Sverige da han plutselig møtte en bjørn som gikk til angrep.

Bjørnen skal både ha slått og bitt før mannen klarte å komme seg unna og fikk søkt tilflukt oppe i et tre. Mannen ble brakt til  sykehus.

- Jeg vet bare at han har noen kutt- og bittskader, savakthavende Ulf Sundgren fra politiet.

Folk som bor i området, ble bedt om å holde seg innendørs.

- I og med at det var et uprovosert angrep, bør man holde seg inne, sier Sundgren.

Ifølge politiet hadde ikke mannen med seg hund eller noe annet dyr da bjørnen gikk til angrep.

 (©NTB)

Les også

Siste fra Verden