• Robert Bales er siktet for å ha tatt livet av 17 afghanske sivile. Kona hans stiller seg uforstående til at han kan stå bak ugjerningen.

    FOTO: AP

Kona til massedrapssiktet sersjant forsvarer sin mann

- Han elsker barn, han ville ikke gjøre det, sier Karilyn Bales, som er gift med sersjanten som er siktet for å ha drept 17 afghanske sivile.

- Han elsker barn, han er som et stort barn selv. Det er uforståelig for meg. Jeg skjønner ikke hva som har skjedd, men han ville ikke... han elsker barn, han ville ikke gjøre det, sier Karilyn Bales, kona til den drapssiktede amerikanske stabssersjanten Robert Bales, i et TV-intervju med den amerikanske TV-kanalen NBC.

Robert Bales er siktet for å ha drept 17 mennesker natt til 11. mars, blant dem ni barn.

- Ville beskytte

Men for Bales kone er drapssiktelsen helt uforståelig. Hun omtaler sin mann som «veldig modig», og forteller at han vervet seg etter terrorangrepene 11. september 2001.

- Han ville beskytte familien, venner og landet. Han ville gjøre sin del, sier Karilyn Bales.

Les også

USA betaler 50.000 dollar til hver av de pårørende i Afghanistan

Sersjanten Robert Bales skjøt og drepte 17 mennesker.

Ifølge siktelsen skal Bales ha sneket seg ut av milititærleiren i Kandahar midt på natten, trengt seg inn i boliger og skutt mot sivile som lå og sov. Opplysninger fra kilder Reuters har snakket med, indikerer at drapene skjedde i to omganger, og at gjerningsmannen tok en pause i mellomtiden.

Siktelsen omfatter, i tillegg til drapene, også drapsforsøk på seks personer, seks tilfeller av mishandling, tjenesteforsømmelse og andre brudd på militære lover, ifølge Press Association.

Bales har selv forklart at han ikke husker noe fra tidsrommet drapene ble begått.

Et viktig spørsmål i rettssaken vil være hvorvidt Bales var alkoholberuset den natten drapene skjedde. En talsmann i militæret, med kjennskap til hendelsen, har sagt at det var tilfelle, ifølge LA Times. Bales har flere ganger tidligere havnet i trøbbel i sterkt alkoholpåvirket tilstand hjemme i USA.

Risikerer dødsstraff

Les også

Sersjant risikerer dødsstraff for 17 drap i Afghanistan

Stabssersjant Robert Bales (38) risikerer dødsstrall hvis han blir kjent skyldig i drapene på 17 sivile i Afghanistan, ifølge det amerikanske forsvaret.

Bales skal også ha pådratt seg en mindre hjerneskade da han tjenestegjorde i Irak, men han ble likevel ansett for å være tjenestedyktig. Bales advokat, John Henry Browne, mener at han ikke var egnet til å bli sendt i krigføring nok en gang, men at han led av en posttraumatisk stresslidelse.

Sersjanten sitter nå i varetekt i militærfengselet Leavenworth i Kansas. Han skal stilles for en amerikansk militærdomstol, der han risikerer dødsstraff om han blir kjent skyldig.

Søndag ble det også kjent at USA allerede skal ha betalt ut erstatning til de pårørende. For hver av de 17 menneskene som ble skutt og drept, betaler amerikanske myndigheter et beløp tilsvarende 280.000 kroner til de dreptes familier, sier en afghansk tjenestemann.

Familiene skal ha mottatt pengene på lørdag.

Les også:

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt