• Mahmoud Ahmadinejad overvåker den årlige militærparaden i Teheran onsdag.

    FOTO: ATTA KENARE - AFP

Lover å kutte hånden
av enhver angriper

Irans president Mahmoud Ahmadinejad brukte landets årlige militærparade til å love hard motstand mot enhver som våger å angripe den islamske republikken.

– Hæren står imot enhver aggressor, og vi vil kutte av dens hånd, sa Ahmadinejad i en TV-overført tale like før soldater kom marsjerende og stridsvogner og raketter rullet forbi ham i Teheran. Han sa omtrent det samme under fjorårets parade.


Les også: - Lar oss aldri presse
Nødvendig kraft

Over presidentens talerstol hang et banner med teksten: «Fredelig kjernefysisk teknologi er et grunnleggende behov for vårt land».

Iran har i lang tid vært i en fastlåst konflikt med vestlige land om innholdet i landets atomprogram. Mens USA, EU-land og Israel frykter at Iran forsøker å utvikle atomvåpen, fastholder regimet at programmet kun skal brukes til å produsere strøm ved hjelp av kjernekraft.

Oljerikdom

Iran er verdens fjerde største oljeeksportør, og mange stiller spørsmål ved om landet virkelige trenger høyanriket uran for å kunne produsere enda mer kjernekraft.

I desember vedtok FN en resolusjon mot landet, og USA har advart om at det kan bli innført nye sanksjoner hvis Iran ikke retter seg etter verdenssamfunnets krav om å stanse den omstridte anrikningen.

Les også

Siste fra Verden