• Det er nå fire uker siden den norske studenten Martine Vik Magnussen ble funnet drept i kjelleren til en bygård i det sentrale London.

    FOTO: Per Annar Holm

Martines båre holdes fortsatt tilbake i England

Martine Vik Magnussen ble i dag minnet under en høytidelighet ved Regent’s College. Det kan fortsatt ta flere uker før hennes båre kan sendes hjem til Norge.

Les mer:

- Han er den eneste vi ønsker å snakke med

Høring om Martine-drapet i gang

Abdulhak har møtt faren


Norske venner av den avdøde 23-åringen, medstudenter, ledere og øvrige ansatte ved skolen der den norske kvinnen studerte, tok et stille og verdig farvel under minnestunden i skolens lokaler.

Både skolens engelske studentprest og sjømannsprest Torbjørn Holt, som også er talsperson for Martines familie, talte under høytideligheten.

Representanter for skolens ledelse og studentorganisasjonen ANSA mintes også den unge norske studenten, og formidlet kondolansehilsener fra skolen og medstudenter til hennes familie. En kondolanseprotokoll var fremlagt.

– Familien takknemlige

– Det var ikke naturlig for Martines familie å være til stede under minnestunden i London, men de er svært takknemlige for skolens arrangement, og sender sine hilsener tilbake, sier sjømannsprest Holt.

Det er nå fire uker siden den norske studenten ble funnet drept i kjelleren til en bygård i det sentrale London, etter at hun siste gang ble sett da hun forlot nattklubben Maddox i en taxi i følge med medstudenten og vennen Farouk Abdulhak.

Den jemenittiske studenten av egyptisk opprinnelse bodde i bygården der Martine ble funnet, men dro fra England til Jemen samme dag som hun ble meldt savnet. Han skal fortsatt befinne seg i Jemen, og er etterlyst av Scotland Yard som vitne. Abdulhak har ikke fulgt politiets oppfordringer om å melde seg.

Høring gjenstår

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at den norske studenten ble funnet med betydelige skader på hals og nakke, men endelig dødsårsak er ikke klarlagt.

En rettslig høring, såkalt inquest, er formelt åpnet ved Westminster Coroner’s Court, som skal fastslå den endelige dødsårsaken. Men saksbehandleren ved denne rettsinstansen opplyser at det er uvisst når selve høringen kan starte.

– Det vil ta minst en måned, for politiet trenger mer tid til sin etterforskning, får Aftenposten.no opplyst.

Det kan samtidig bety at det kan enda lengre tid før båren med Martine Vik Magnussen blir frigitt og kan sendes hjem til Norge. Det skyldes blant annet at en eventuell siktet i saken kan forlange nye undersøkelser av avdøde.

– Familien er ikke kjent med når Martines båre kan komme hjem, men deres håp er at det kan skje så fort som mulig, slik at de kan arrangere begravelsen. Samtidig er de klar over at politiet trenger tid til sin etterforskning, og håper at denne får et best mulig forløp, sier Holt.

Far og sønn møttes igjen

Farouk Abdulhaks far, den rike forretningsmannen Shaher Abdulhak, har gjentatte ganger oppfordret sin sønn om å melde seg for politiet og dra tilbake til London om nødvendig.

I følge hans engelske talsmann, PR-konsulenten David Wilson, har faren også bistått politiet ved å svare på deres spørsmål. Etter at faren i følge Wilson en stund ikke visste hvor hans sønn befant seg, har de to nå møttes flere ganger mens Farouk har bodd hos venner i Jemen.

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt