• Rena synker

    Olje og vrakrester spredte seg i sjøen da akterenden på skipet Rena begynte å gli av revet det satt fast på.

    VIDEO: Aftenposten Video

Mer oljeutslipp etter at havarert skip gikk under

Olje og vrakrester spredte seg i sjøen da akterenden på skipet Rena tirsdag begynte å gli av revet skipet har sittet fast på i tre måneder utenfor kysten av New Zealand.

Akterenden brakk løs for noen dager siden og er nå full av vann, mens forskipet og baugen fortsatt henger fast på revet, ifølge folk fra bergingsselskapet Svitzer som har observert situasjonen fra et helikopter.

- Det er ganske grisete. Det flyter vrakgods overalt og også noe som ser ut som olje, sa helikopterpiloten David Yeo.

Les også

Grunnstøtt konteinerskip brakk i to

Det grunnstøte konteinerskipet Rena, som i oktober gikk på grunn utenfor New Zealand, brakk lørdag i to i et forrykende uvær.

 

Mesteparten av oljen på skipet samt 400 konteinere er tidligere fjernet fra fartøyet av kystvakten og bergingsselskapet etter at skipet gikk på grunn i oktober.

Men olje har fortsatt å lekke og ført til New Zealands verste miljøkatastrofe på flere tiår. Blant annet er tusener av sjøfugl døde, og det har tatt måneder å rense strendene for olje.

Store mengder last - tømmer, plast og sekker med melkepulver - er nå igjen skylt opp på strender så mye som 60 kilometer borte, og et 20-tall konteinere er skylt opp på en øy i nærheten.

Les også

Siste fra Verden

Flere bilder

Vrakgods flyter rundt restene av skipet Rena som gikk på grunn i oktober. Akterenden har brukket løs og bare en liten del stikker fortsatt opp av sjøen, mens baugen henger fast på revet. Foto: REUTERS/SCANPIX

Siste nytt