Ny Kony-video offentliggjort

Den første filmen om den ugandiske opprørslederen Joseph Kony ble sett av 100 millioner mennesker på noen få dager. Nå er oppfølgeren klar.

Den amerikanske aktivistgruppen Invisible Children publiserte torsdag en oppfølger til kjempesuksessen «Kony 2012», en film om den ugandiske opprørslederen Joseph Kony som er spesielt beryktet for sin bruk av barnesoldater.

Filmen ble et samtaleemne både fordi den spredte seg så enormt fort via sosiale medier og fordi den ble anklaget for å presentere et svært forenklet bilde av en kompleks situasjon.

Joseph Kony

FOTO: AP

Mange mente også at filmens konklusjon – at USA måtte sende inn militære styrker for å hjelpe ugandiske myndigheter med å fange opprørslederen – var en dårlig løsning på problemet.

Videoen ble publisert i begynnelsen av mars, og ble sett av minst 100 millioner mennesker i løpet av noen få uker. I kjølvannet av suksessen skal filmens regissør, Jason Russel, ha fått et sammenbrudd, noe som førte til at han ble arrestert etter at han løp naken rundt på gaten i San Diego i California.

Kony sterkt svekket

Russell, som er en av grunnleggerne av Invisible Children, skal ikke ha vært med på å lage oppfølgeren som ble publisert torsdag, skriver BBC News.

Den nye filmen, som har fått tittelen «Kony 2012: Beyond Famous» åpner med en gjennomgang av mediedekningen av den første filmen, men går raskt over til å fortelle om situasjonen i Uganda i større detalj enn hva den første filmen gjorde.

Joseph Kony er fortsatt på frifot, men befinner seg trolig ikke i Uganda men skjuler seg sannsynligvis i Kongo eller Ekvatorial-Guinea. Opprørsgruppen hans, Herrens motstandsshær (LRA) er blitt sterkt svekket de siste årene, og består nå trolig ikke av mer enn noen hundre soldater.

Les også:

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt