• USAs president Barack Obama deltok lørdag på et møte med latinamerikanske og karibiske ledere i Cartagena i Colombia.

    FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX

Obamas sikkerhetsvakter tatt med buksene nede

Det er tatt ut etterforskning mot elleve av USAs president Barack Obamas sikkerhetsvakter. De anklages for omgang med prostituerte under et toppmøte i Colombia.

Agentene skulle sørge for Obamas sikkerhet under et toppmøte i Colombia i helgen. Nå er de isteden sendt hjem og blitt midlertidig suspendert fra sine stillinger.

Lørdag morgen ble det kjent at flere av Obamas livvakter hadde blitt sendt hjem fra Colombia etter en «tjenesteforseelse». Ifølge en colombiansk politikilde og amerikanske medier skal Secret Service-agentene ha kjøpt sex fra prostituerte.

- Jeg hadde et frokostmøte for å diskutere handel og narkotika, men det eneste de andre delegatene ville snakke om var historien om agentene og de prostituerte, fortalte en lattermild diplomat lørdag.

Natt til søndag bekrefter USAs etterretningstjeneste at de har suspendert 11 agenter og åpnet etterforskning av anklagene. Fem andre tjenestemenn fra det amerikanske militæret er også under etterforskning for «tjenesteforseelser». De skal alle ha bodd på det samme hotellet som Secret Service-agentene.

USAs etterretningstjeneste beklager at saken har tatt oppmerksomheten vekk fra toppmøtet. Ledere fra latinamerikanske og karibiske land startet lørdag en to dager lang konferanse i byen Cartagena i Colombia, hvor viktige spørsmål om handel og regionens kamp mot narkotika ble tatt opp. (©NTB)

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt