• Ifølge en dansk undersøkelse sliter omskårne menn med å få orgasme. Dette bildet viser en jødisk omskjæringsseremoni i San Francisco.

Omskårne menn og deres partnere får oftere sexproblemer

Menn som er omskåret sliter oftere med å få orgasme enn andre menn. De kvinnelige partnerne deres klager også oftere over smerter under samleie, viser en dansk undersøkelse.

5.000 danske menn og kvinner har deltatt i undersøkelsen, som ble ledet av overlege Morten Frisch ved Statens Serum Institut.

- Problemene med å få orgasme er hyppigere hos omskårne menn enn hos menn som ikke er omskåret. Og mennenes samleiepartnere har også hyppigere problemer med å få orgasme, sier Frisch til Politiken.

Les også

Omskjæring av gutter blir ikke forbudt

Forbud mot omskjæring av guttebarn er ikke aktuell politikk i Norge, ifølge helseminister Anne Grete Strøm-Erichsen (Ap). I stedet skal inngrepene skje på sykehus.

Smerter

- Enda verre er det at kvinnene har mellom fire og åtte ganger hyppigere problemer med smerter ved samleie dersom partneren er omskåret, påpeker Frisch.

Debatten om religiøs omskjæring, som praktiseres av både muslimer og jøder, har blusset opp igjen i flere land etter at en tysk domstol nylig utstedte forbud mot omskjæring av mindreårige gutter.

Det mosaiske trossamfunn i Danmark er blant dem som mener at staten ikke bør regulere en religiøs praksis.

Les også

Senterpartiet vil forby omskjæring av gutter

Nå har Senterpartiets (Sp) stortingsgruppe vedtatt at de ønsker forbud mot omskjæring av gutter.

- Jødene vil flytte

- Et forbud vil helt opplagt være et brudd på religionsfriheten. Dersom man forbyr omskjæring i Danmark, vil man avslutte 400 års jødisk nærvær. Da vil jødene selvfølgelig flytte fra landet, sier overrabbiner Bent Lexner.

Lexner har selv omskåret rundt 1.000 guttebabyer i Danmark og hevder at ingen av dem har opplevd komplikasjoner. Men innimellom går det galt.

Les også

Med kniven mot forhuden

Omskjæring. Er det å omskjære små gutter en uhyrlig gjerning, eller er det en tradisjon som fremmer både helse og velferd? Begår titusenvis av norske foreldre overgrep mot sine sønner?

Skader

Nye tall fra den danske pasientforsikringen viser at det i perioden 1996 til 2012 har vært 65 anmeldelser om pasientskader i forbindelse med omskjæring av forhuden på guttebabyer.

Selv om inngrepet ikke er komplisert, er det en betydelig risiko forbundet med det, sier professor i barnekirurgi Jørgen Thorup ved Rigshospitalet i København.

- De hyppigste komplikasjonene er blødning, betennelser og for mye avskåret penisforhud. Vi ser også mer alvorlige tilfeller der gutter mister en del av penis, sier Thorup til Politiken.

(©NTB)

Les også:

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt