• Bare det siste døgnet har over 2.000 syriske flyktninger funnet veien over grensen til Tyrkia.

    FOTO: Foto: REUTERS / Osman Orsal / NTB scanpix

Over 2000 syrere har flyktet til Tyrkia på ett døgn

Rundt 2350 syriske flyktninger har i løpet av de siste 24 timene krysset grensen til Tyrkia. Antallet syrere på flukt i Tyrkia er nå over 20.000.

Den kraftige økningen i tilstrømningen sammenfaller med meldinger om en opptrapping av kampene i Syria. Syrerne har flyktet fra Idlib-provinsen og krysset grensa ved den tyrkiske landsbyen Bukulmez, opplyser en tyrkisk tjenestemann torsdag.

På tyrkisk side av grensa forteller innbyggere at de har hørt lyden av kraftige kamper gjennom hele dagen.

Flyktningstrømmen er den mest omfattende som noen gang er rapportert om i løpet av en dag siden konflikten startet for over ett år siden, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Forrige gang det ble meldt om et tilsvarende høyt antall flyktninger, var 15. mars, da omkring 1.000 syrere kom til Tyrkia på én dag. Siden har mellom 300 og 400 syrere flyktet daglig.

Tyrkiske ledere har sagt at strømmen av flyktninger og syriske regjeringsstyrkers massakrer av sivile langs grensen kan tvinge Tyrkia til å gripe inn for å forhindre en humanitær katastrofe.

Nærmere 21.000 syriske flyktninger bor nå i flere leirer i grenseprovinsen Hatay og i naboprovinsen Gaziantep, sør i Tyrkia.

President Bashar al-Assad har lovet å gjennomføre en fredsplan forhandlet fram av FNs og Den arabiske ligas spesialutsending Kofi Annan. Likevel fortsetter regjeringsstyrker ifølge aktivister angrepene i landet. (©NTB)

Les også:

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt