• En slektning av en savnet flypassasjer ved flyplassen Jomo Kenyatta i Nairobi.

    FOTO: REUTERS

Passasjerfly med 114 styrtet i Kamerun

Passasjerflyet mistet kontakt med flytårnet rett etter å ha tatt av.

Kenya Airways opplyste lørdag at de hadde mistet kontakten med et Boing 737-800 passasjerfly på vei fra havnebyen Douala i Kamerun til Kenyas hovedstad Nairobi. Lørdag formiddag skal flyet ha blitt funnet styrtet ved byen Niete sør i Kamerun. Dette melder statlig kamerunsk radio, ifølge AP.

- Dårlig vær

Årsaken til styrten er ikke kjent. Nyhetsbyrået AFP har snakket med kilder som sier flyet tok av i svært dårlig vær. Det siste som ble hørt fra flyet var en melding til kontrolltårnet rett etter at det tok av fra Douala klokken 23.05 lokal tid fredag kveld. Ifølge kenyanske myndigheter var det 105 passasjerer og en besetning på ni om bord på flyet. Selskapet opplyste først at det var 106 passasjerer. - Flight 507 kom fra Elfenbenskysten via Douala. Dessverre har ikke flyet ankommet Nairobi. Vi har ingen detaljer om hva som har skjedd, sa flyselskapets administrerende direktør Titus Naikuni på en pressekonferanse tidligere i dag. Passasjerer skal ha kommet fra 23 ulike land. Norsk UD har lørdag fått bekreftet fra flyselskapet at det ikke var nordmenn om bord på flyet. Ifølge AP er ruteflyet en ofte brukt forbindelse mellom Midtøsten og Europa. En av nyhetsbyråets journalister antas å ha vært om bord.

Venter

Flyet skulle ifølge BBC ha landet i Nairobi klokken 04.15. norsk tid natt til lørdag. Flyselskapet har opprettet et krisesenter for å følge situasjonen. Kenyanske myndigheter vil bistå i redningsaksjonen. - Vi har fått beskjed om å sitte her og vente. Mange gråter og prøver å få tak i informasjon, sa en av dem på flyplassen i Nairobi som ventet på nyheter, ifølge NTB. Den 30. januar 200 styrtet et Kenya Airways-fly i havet utenfor Elfenbenskysten rett etter å ha tatt av. 196 omkom. Den gang var flyet et Airbus A-310. Selskapet anses iføgle AP likevel å være blant de sikreste i Afrika. 26 prosent av Kenya Airways eies ifølge BBC av Air France og KLM.

Les også

Siste fra Verden

Flere bilder

Lørdag morgen fikk slektninger av passasjerene på Jomo Kenyatta flyplass i Nairobi vite at flyet av savnet. FOTO: AP

Administrerende direktør i Kenya Airways, Titus Naikuni, holdt i formiddag pressekonferanse i Nairobi. FOTO: ANTONY NJUGUNA

Siste nytt