Politiet gjør helomvending om «bjørneangrep»

Svensk politi trodde ikke 38-åring ble angrepet av bjørn, men nå har de igjen endret mening.

Lørdag meldte svenske medier at en 38 år gammel småbarnsfar var blitt angrepet av en bjørn under en morgentur ved en skogsvei i området Glamsen sør for Gävle i Sverige.

Han skal ha klatret opp i et tre da bjørnen gikk til angrep, og bjlørnen skal både ha slått og bitt mannen.

Mannen ble bragt til sykehus etter hendelsen, med kutt- og bittskader, men skadene var ikke mer omfattende enn at han kunne reise hjem igjen lørdag ettermiddag.

Folk som bor i området ble bedt om å holde seg innendørs, og bjørnejegere og tre spesialtrente hunder startet ved lunsjtider lørdag søk i området uten å finne spor av bjørnen.

Mente mannen løy

Politiet endret senere lørdag mening, og mente mannen løy om bjørneangrepet, og trodde mannen hadde pådratt seg skadene på en annen måte.

- Han er ikke troverdig, sa politiets vakthavende i fylket, Peter Hultqvist, til nyhetsbyrået TT lørdag kveld, og opplyste at det ikke fantes tegn til kamp på stedet hvor angrepet skulle ha skjedd.

Nå har politiet imidlertid endret mening igjen, og viser til leger som mener skadene er forårsaket av et dyr, skriver Aftonbladet.

Hva slags dyr det er snakk om er de ikke sikre på.

Svensk politi beklager nå at mannen i går ble fremstilt som lite troverdig.

- Sjokkartet

Til Aftonbladet lørdag kveld forteller mannen om en sjokkartet opplevelse.

- Den fløy på meg helt uprovosert. Det var sjokkartet og jeg husker knapt om den bet eller bare slo mot meg, sier mannen.

Han fastholder at han ble angrepet, men ble utover lørdagskvelden usikker på om det virkelig var en bjørn.

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt