• Pride of Telemark måtte slepes til land etter grunnstøtingen i Hirtshals natt til tirsdag. 150 passasjerer måtte evakueres fra fergen.

    FOTO: MMS/ARILD ENGER

«Pride of Telemark» traff molo i Danmark

Fergen traff moloen på vei inn til Hirtshals.

Fergen, som opereres av Kystlink, gikk ut fra Langesund i Telemark ved 19-tiden mandag kveld. Men da fergen skulle legge til kai i Hirthals ved midnatt, gikk det galt, melder Telemarksavisens nettutgave.

Hørte smell

- Propellen gikk i steinene i moloen, og så hørte vi flere smell. Så gikk strømmen, sier passasjer Arild Enger til Aftenposten.no. Ifølge Enger oppholdt passasjerene seg om bord i båten i flere timer før de ble satt i land. - Vi har ikke fått noe informasjon eller mat, sier Enger. Kystlink opplyser ved 04-tiden natt til tirsdag at alle passasjerene har fått hotellrom.

Hull i skroget

- Vi har hatt et uhell på vei inn i havnen i Hirtshals. Ingen personer er skadet. Vi holder på å lense fergen for vann, sier administrerende direktør i Kystlink, Jarle Dragsten, til Aftenposten.no. Ifølge selskapet skyldtes grunnstøtingen sterk vind. Dragsten bekrefter at det er hull i skroget på fergen. Det var 150 passasjerer og et mannskap på 64 om bord i "Pride of Telemark" da den traff moloen. - Alle skal nå ha fått overnatting, og vi håper å skaffe mat til alle. Det var litt kaos til å begynne med, men nå er alle fraktet bort fra kaia. Vi har forsøkt å informere passasjerene underveis, sier Dragsten. Selskapet jobber med å få ordnet plass på andre ferger til de som har billett tilbake til Langesund.

Les også

Siste fra Verden

Flere bilder

Her ligger fergen ved kai i Hirtshals i natt. FOTO: MMS/ARILD ENGER

Siste nytt