• Prins Salman bin Abdulaziz er favoritt til å bli ny tronarving i Saudi-Arabia.

    FOTO: Reuters

Prins Salman kan bli ny tronarving i Saudi-Arabia

Prins Salman bin Abdulaziz er favoritt til å bli ny tronarving i Saudi-Arabia etter kronprins Nayefs død. Med ham ved roret kan landet gå en mer reformvennlig framtid i møte.

Hvem som blir ny kronprins etter Nayefs død, er fortsatt ikke offisielt bestemt, men kjennere sier det vil være svært overraskende om det ikke blir prins Salman.

- Han er den mest åpenbare kandidaten, sier statsviter Khalid al-Dakhil.

I dag er den 76 år gamle prins Salman forsvarsminister i Saudi-Arabia. Blir han ny kronprins, vil han trolig også overta store deler av majestetens oppgaver umiddelbart, ettersom kong Abdullah er 89 år gammel.

Les også

Saudiarabisk kronprins er død

Saudi-Arabias kronprins Nayef bin Abdul-Aziz er død, melder statlig saudiarabisk fjernsyn. Kronprinsen var også innenriksminister.

Ifølge hemmeligstemplede amerikanske dokumenter som WikiLeaks har fått tak i, er prins Salman en motstander av demokrati i Saudi-Arabia. I stedet ønsker han forsiktige sosial og kulturelle reformer.

Amerikanerne ser imidlertid på ham som en mann det er lett å samarbeide med, og han regnes som mer moderat enn den nå avdøde kronprins Nayef.

Prinsen godtar ikke blindt alt USA sier, men forstår viktigheten av forholdet mellom USA og Saudi-Arabia, skriver USAs tidligere ambassadør Robert Jordan i ett av de lekkede dokumentene.

Prins Salman var i 50 år guvernør i provinsen Riyadh. Han overtok som forsvarsminister i fjor.

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt