Russland sender forsvarsraketter til Syria

Russland sender et forsvarsrakettsystem til Syria som kan ramme fly og skip hvis USA eller vestlige stater intervenerer for å stanse voldsspiralen, skriver New York Times.

- Jeg vil gjerne si at disse mekanismene er veldig gode midler for forsvar, et pålitelig forsvar mot angrep fra luft eller sjø, sier Antolij P. Isaykin, direktør for Rosoboronexport, Russlands statskontrollerte våpeneksportør.

Les også

Disse demonstrantene i Kafranbel i Syia har lite til overs for den russiske presidenten Vladimir Putin, som forsyner det brutale syriske regimet med våpen. De har tegnet en russisk bjørn, med det russiske flagget på siden, hvor hodet med en blodig kjeft er byttet ut med Putins øverste kroppsdel.

Økt Syria-press på Russland

USA og Russland er nå i åpen ordkrig om bevæpning av partene i den syriske borgerkrigen.

- Dette er ikke en trussel, men de som planlegger et angrep, bør tenke over dette, sier han.

Bemerkningen kommer noen dager etter at USAs utenriksminister Hillary Clinton la diplomatisk press på Russland, det syriske regimets allierte, ved å kritisere Kreml for å sende angrepshelikoptre til Damaskus. Dette ble avvist av Syrias ambassadør i Moskva.

Vil bruke militær makt for å beskytte

Russland er blitt utsatt for stadig sterkere kritikk av sine våpensalg til Syria, der FN sier at over 10.000 mennesker er drept hittil.

Frankrike tok denne uken til orde for at FNs sikkerhetsråd skal vedta en resolusjon som åpner for å ta i bruk kapittel 7 i FN-traktaten. Kapittelet tillater bruk av militærmakt for å beskytte sivile. (©NTB)

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt