Skadet palestiner ble kastet ut av israelsk politibil - døde

Nå er to politimenn dømt i en israelsk rettsinstans og risikerer tre års fengsel.

28.mai 2008 stjal Abu Jariban en bil, som han senere kræsjet.

Biltyven ble alvorlig skadet og ble lagt inn på et sykehus før han ble utskrevet til politiet etter to uker. Men han var fortsatt skadet, så politiet bestemte seg for å legge ham inn til det israelske fengselsvesenets sykehus. Men der var det fullt, skriver Haaretz.

Da kjørte heller politimennene ham over til Vestbredden og forlot ham i veikanten. Der ble palestineren funnet død av dehydrering en stund senere. Den omkomne skal ha vært barføtt, iført sykehuspysjamas og hatt kateter da han ble forlatt. Han fikk heller ikke vann eller mat av politiet, ifølge Jerusalem Post.

Kan få tre år i fengsel

Mandag dømte en dommer i Jerusalem to involverte politimenn til uaktsomt drap. Straffeutmålingen vil bli gitt senere, men de risikerer opp til tre år i fengsel.

Det er en sjefinspektør samt politibetjenten han ga ordre om å kaste palestineren ut av bilen, som er dømt.

Dommeren kom med svært kraftige utsagn mot politimennene og trodde ikke på vitnemålene deres, ifølge Haaretz.

- Pinlig

Han sa at de var pinlige for tjenesten.

- Ingen person med øyner i ansiktet og omsorg i hjertet ville ha gjort det dere gjorde, sa dommeren til dem.

Dommeren kritiserte også det at politiinspektøren ikke fortalte sin overordnede at palestineren var skadet, pluss at dommeren ga svært liten tiltro til den andre politimannens påstand om at palestineren selv ville bli sluppet av.

Politiet forsvarte seg også med at mannen ble forlatt i et opplyst kryss hvor det var vanlig at palestinske biler kjørte, men det mente dommeren ikke kunne forsvare handlingen.

Les også

Siste fra Verden