• Den terrormistenkte Mohammed Merah er 23 år.

    FOTO: Reuters

Skudd og eksplosjoner i Toulouse

Politiet har utløst sprengladninger ved leiligheten i Toulouse for å øke presset på den terrormistenkte Mohammed Merah.

Onsdag kveld  før midnatt hørtes tre kraftige eksplosjoner i området rundt leiligheten der 23-åringen holder seg forskanset. Franske medier meldte først at politiet var i ferd med å sprenge seg inn i leiligheten, men den franske innenriksministeren meldte noe senere at det hele var en manøvre for å forsøke å psyke ut terroristen.

I to-tiden i natt kunne folk som befinner seg i nærheten, høre to skudd og en eksplosjon. Hvem som skjøt og utløste sprengladningen, er ikke kjent, og det er foreløpig ingen tegn til at politiet har forsøkt å storme leiligheten.

Mohammed Merah har siden  klokken tre natt til onsdag stengt seg inne i leiligheten, trolig med et arsenal av våpen. Onsdag kveld kuttet politiet strømmen til leiligheten.

I et villastrøk i Toulouse blokkerer hundrevis av politfolk gaten utenfor blokken der 23-åringen oppholder seg.

Les også

- Samme type våpen brukt i tre moped-angrep

Frankrike jakter på en seriemorder. Samme person står bak mandagens skolemassakre og tre soldat-drap forrige uke, fastslår Frankrikes president.

Merah, som er av algirsk avstamning,  er mistenkt for tre angrep som har sjokkert Frankrike, først skytingen av tre franske soldater i to angrep i forrige uke, så gikk han opp gaten foran en jødisk skole mandag og skjøt tre barn og en rabbi.

Tilfeldig mål

Den jødiske skolen i Toulouse skal ha vært et tilfeldig terrormål fordi gjerningsmannen ikke fant noen soldat å drepe mandag.Det har den terrormistenkte 23-åringen selv fortalt til politiet, skriver NTB.

 – Han har sagt at han ønsket å drepe nok en soldat mandag, men da han ikke fant noen slo han i stedet til mot den jødiske skolen, opplyser Frankrikes innenriksminister Claude Gueant.

Den terrormistenkte 23-åringen hevder selv å ha operert på ordre fra terrornettverket al-Qaida, som han hevder å ha mottatt opplæring fra i Pakistan. Gueant sier at han tviler på dette og opplyste onsdag at den franske etterretningstjenesten DCRI har holdt mannen under oppsikt i flere år.

Ifølge Gueant har 23-åringen vært del av en gruppe på rundt 15 tilhengere av en ytterliggående islamistisk salafist-ideologi i Toulouse, men ingenting tydet på at han forberedte terrorhandlinger.

 

 

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt