• Beskyldningene mot Ruper Murdochs medieimperium synes ikke å ha noen ende.

    FOTO: Kirsty Wigglesworth

Sky News trekkes inn i hackingskandalen

Sky News trekkes nå inn i den store hackingskandalen. Den verdensomspennende TV-kanalen skal ha brutt seg inn på private epostkontoer.

Den omfattende saken mot Rupert Murdochs britiske aviser rammer nå også konsernets store TV-kanal Sky News. Det britiske medietilsynet Ofcom har satt i gang undersøkelser etter at selskapet skal ha hacket privat epost.

Les også

Takk og farvel: Slik så første- og sistesiden ut i den siste utgaven av News of The World 10. juli i fjor.

Britiske medier på tiltalebenken

2011 var den britiske tabloidpressens annus horribilis. Nå sitter hele bransjen på tiltalebenken i den største mediehøring noensinne.

Saken kommer opp etter at Sky News tidligere denne måneden innrømmet å ha skaffet seg adgang til den pedofile John Darwin og hans kone Annes epostkontoer. Selskapet har tidligere uttalt at saken var av offentlig interesse og var "ansvarlig journalistikk", skriver BBC.

Innrømmer lovbrudd

Lederen for Sky News, John Ryley, har innrømmet overfor Leveson-høringen,  at TV-kanalen "teknisk" har begått lovbrudd. Høringene foregår for tiden i London i saken der politiet mener at mange tusen mennesker har fått telefoner eller pc-er hacket fra medarbeidere i Murdoch-konsernet.

En representant for Ofcom sier til nyhetsbyrået Ap at de etterforsker de spørsmålene som er reist i høringene. Ytterligere kommentarer ville ikke det britiske medietilsynet gi mandag.

Saken om de ulovlige avlyttingene kom frem i fjor da britisk politi oppdaget at de tabloidavisens News of The World og The Sun hadde fått privatdetektiver til å avlytte kjente personer.

Les også

- James Murdoch gir seg som styreleder i BSkyB

James Murdoch trekker seg som styreleder i medieselskapet BSkyB, ifølge selskapets nyhetskanal. Murdoch har vært i hardt vær siden fjorårets avlyttingsskandale i britiske medier.

 Avlyttingene ble blant annet brukt til å produsere sladderhistorier i avisene. News of the World ble lagt ned som følge av avsløringene, en rekke folk har måttet gå fra jobbene sine og det har vært flere arrestasjoner i saken.

Murdoch vitner denne uken

Denne uken blir en viktig uke for den pågående Leveson-høringen om hackingskandalen. Da skal både far og sønn, Rupert og James Murdoch vitne i London. Ruper Murdoch har tidligere nektet at kjenner til avlyttingene.

 

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt