• Stoltenberg: - Våre tanker går til familiene

  Den norske regjeringen fordømmer angrepene i Mumbai på det sterkeste. (video: www.regjeringen.no)

  VIDEO:

 • Dragnes: - Det bærer preg av Al-Qaida

  Aftenpostens utenriksredaktør mener fremgangsmåten på terrorangrepene i Mumbai bærer preg av Al-Qaida.

  VIDEO:

 • Utenlandske turister vil hjem

  VIDEO:

 • Skyter mot hotellet

  VIDEO:

 • - Våre tanker går til alle som er rammet, sa statsminister Jems Stoltenberg under en pressekonferanse torsdag formiddag.

  FOTO: Cornelius Poppe / SCANPIX

Stoltenberg fordømmer terrorangrep

Statsminister Jens Soltenberg (Ap) har sendt en personlig hilsen til sin indiske kollega Manmohan Singh.

- Den norske regjeringen fordømmer på det aller sterkeste de terrorangrepene som har funnet sted i Mumbai i India, og våre tanker går til alle de som er rammet, deres pårørende og familiemedlemmer, sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i en kommentar til angrepene.

Minst 101 mennesker er foreløpig meldt drept i terrorangrepet i Mumbai, som rammet minst syv ulike steder i byen, inkludert to av byens luksushoteller. Minst én nordmann er skadet i terroraksjonen, men er nå utenfor livsfare.

Personlig hilsen

- Vi tar sterkt avstand fra denne type terrorangrep. Vi har allerede sendt en hilsen fra den norske regjeringen, og jeg har også sendt en personlig hilsen til statsminister Sing med et personlig budskap, der vi uttrykker medfølelse og sympati med det indiske folk, sa Stoltenberg.

- Vi uttrykker vår støtte til det arbeidet den indiske regjeringen nå gjør for å hjelpe de sårede, oppklare hva som har skjedd og ta de ansvarlige for terrorangrepet, sa statsministeren under en pressekonferanse torsdag formiddag.

Verdens ledere reagerer

Nå sender verdens ledere sine kondolanser til det indiske folket og menneskene som er rammet i terrorangrepene i Mumbai, skriver nyhetesbyrået Reuters.

- President Bush uttrykker sine kondolanser til det indiske folk og familiene til de uskyldige sivile som ble drept og skadet i angrepene i Mumbai, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

- Påtroppende president Obama fordømmer på det sterkeste terrorangrepet i Mumbai, sier Obamas talskvinne Brooke Anderson.

- Utilgivelig, foraktelig og ondskapsfullt

- Denne formen for terrorisme er utilgivelig, foraktelig og ondskapsfullt. Japan står sammen med det indiske folket som kjemper mot terrorisme, og vi vil samarbeide med den indiske regjeringen, sier den japanske statsministeren Taro Aso i en kommentar.

Slike terroraksjoner skader den internasjonale stabiliteten. Russlands presidenten Dmitry Medvedev.

Pakistan var også raskt ute med å fordømme terrorangrepene i India.

- Statsminister Yousaf Raza Gilani fordømmer på det sterkeste voldshandlingene i Mumbai og uttrykker dyp sorg over tapene av verdifulle liv, sa den pakistanske regjeringen i en uttalelse.

- Det vil komme et sterkt svar på disse voldsomme angrepene i Mumbai. Jeg har sendt en beskjed til statsminister Singh om at Storbritannia står sammen med hans regjering, og at vi vil tilby all den hjelp det måtte være behov for, sa den britiske statsministeren Gordon Brown.

- Utfordring for menneskeheten

Den russiske presidenten Dmitry Medvedev kommenterer angrepene fra sitt besøk i Venezuela:

- Tapene av liv er bekymringsfullt. Slike terroraksjoner skader den internasjonale stabiliteten og representerer en utfordring for menneskeheten, sa Medvedev.

Les også:

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt