Syria: - Opprørere sto bak Houla-massakren

- Ble begått av væpnede grupper som vil fremprovosere en utenlandsk militæroperasjon i Syria, hevder en syrisk offiser som leder granskningen av drapene.

- Ofrene for massakren i forrige uke var familier som nektet å ta avstand fra regjeringen, og som var i konflikt med de væpnede gruppene, hevder lederen for den regjeringsoppnevnte granskningskomiteen, brigadesjef Qassam Jamal Suleiman.

Les også

13 syrere funnet bakbundet og skutt

Likvidert på kloss hold.

På en pressekonferanse i Damaskus torsdag sa han også at mange av de drepte var slektninger av et syrisk parlamentsmedlem. 108 personer ble drept i massakren.

USAs FN-ambassadør Susan Rice kaller påstandene for en «skamløs løgn».

- Vår reaksjon på den syriske karakteristikken av det som skjedde i Houla, er at vi rett og slett mener det er enda en skamløs løgn, sier Rice.

Les også

Annan til Assad: Ta modige skritt

Spesialutsending Kofi Annan hadde lite å fortelle om konkrete løfter fra Syrias regime etter sitt møte med president Bashar al-Assad-

Den syriske opposisjonen hevder at regjeringsstyrker og en væpnet milits som støtter regimet, utførte massakren. Vitner på stedet har fortalt det samme til FN-observatørene i landet.

(© NTB-Reuters-AFP)

Les også

Siste fra Verden