• Gerry og Kate McCanns ferievenner risikerer samme status som foreldrene etter nye avhør. Fireåringen Madeleine forsvant for snart syv måneder siden.

    FOTO: AP/SCANPIX

«Tapasgjengen» avhøres på ny

Kan bli mistenkt for Madeleines forsvinning.

Les også: Samleside: Alt om Madeleine McCann

Les også: Madeleine-saken: Dag for dag


Både Kate og Gerry McCann og vennene fra den etter hvert ganske så kjente «tapasgjengen» har gjentatte ganger sagt til politiet at de gjerne lar seg avhøre igjen hvis det kan hjelpe etterforskningen videre.

Nå skal politiet ha bedt om nye intervjuer, og fire medlemmer av gjengen, Russell O'Brien, hans partner Jane Tanner, David Payne og Matthew Oldfield har fått beskjed om at de kan få endret status til «arguidos» - mistenkte.

Det skriver Dailyrecord.co.uk

Etterforskerne er ventet å tilbakevende til Storbritannia i neste uke for å foreta avhørene, skriver Daily Mail.

Gikk ut hver kveld

Navnet «tapasgjengen», eller «tapas nine» kommer av at vennegjengen skal ha møttes til middag etter at barna var i seng på tapasrestauranten som lå vis-a-vis McCann-familiens ferieleilighet hver kveld av oppholdet.

Forklaringene gjengen hittil har avlagt for hvordan kvelden forløp seg har spriket, særlig i forhold til hvor ofte og når de var i leilighetene og sjekket barna sine.

En venn av gruppen uttalte seg i går kveld slik:

- Det har alltid vært en mulighet for at noen av eller alle vennene fra tapasrestauranten ville bli gjort til «arguidos» hvis de ble avhørt av politiet på ny.

Den siste som så Madeleine

David Payne (41) fra Leicester, var den siste utenfor familien som så Madeleine i live den 3. mai.

Han gikk til familiens ferieleilighet klokken 18.30 den kvelden, og så Kate med hennes tre barn, mens Gerry spilte tennis.

Matthew Oldfield (37) fra London, var den siste i gruppen som sjekket barna den skjebnesvangre kvelden. Han var inne i McCann-leiligheten 30 minutter før kidnappingsalarmen gikk.

Han har forklart politiet at han sjekket toåringene Sean og Amelie, men ikke Madeleine.

Jane Tanner fra Exeter har forklart politiet at hun så en mann bære et barn fra leiligheten klokken 21.15, men politiet mener det er motsigelser i forklaringen hennes.

Russell O'Brien (36), forlot gruppen i rundt 45 minutter for å se etter sitt eget barn, som lå syk i leiligheten.

- Glade for å hjelpe

- De er glade for å hjelpe hvis det kan klarne opp i noen misforståelser. De, som Gerry og Kate, har ingenting å skjule, sier McCann-familiens talmann Clarence Mitchell ifølge Sky news.

Madeleine McCann forsvant fra feriestedet Praia da Luz i Portugal den 3. mai i år.

Fire måneder senere ble foreldrene selv offisielt mistenkte i saken.

Les også: Kate McCann vil likevel ikke ta løgndetektortest

Les også:

Les også

Siste fra Verden

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Flere bilder

Gerry og Kate McCann har vært svært offensive i forhold til pressen. Her fra et TV-intervju med portugisisk TV. FOTO: AFP/SCANPIX

Fantomtegning av mannen som McCann-vennen Jane Tanner hevder hun så bære et barn fra leilighetskomplekset kvelden for forsvinningen. FOTO: AP/SCANPIX

Siste nytt