• Apple-produkter skal være svært populære i Kina.

    FOTO: Sergey Ponomarev/AP

Tenåring solgte nyren sin for en iPhone og en iPad

Fikk i overkant 20.000 norske kroner. Nå er kirurgen og fire andre siktet.

Fem personer i det sørlige Kina er siktet, etter at en 17 år gammel gutt skal ha solgt sin egen nyre for å kjøpe en iPhone og en iPad, melder Reuters.

Blant de fem var også kirurgen som fjernet nyren på gutten.

Ifølge Xinhua News Agency, skal 17-åringen ha fått 22.000 yuan (i overkant av 20.000 norske kroner) for nyren. En av de siktede bakmennene skal  ha fått det tidobbelte for å arrangere transplantasjonen.

Syk etter operasjonen

Operasjonen skjedde i april i fjor, og 17-åringen er nå blitt syk som følge av dette.

Tenåringen skal være fra Anhui, en av Kinas fattigste provinser.

Etter at han kjøpte Iphone og Ipad, skal moren hans ha spurt hvor han hadde fått penger til dette fra. Da hadde han innrømmet at han hadde solgt en nyre.

Stor organmangel

Apple-produkter skal være veldig populære i Kina, men er utenfor rekkevidden for de fleste på grunn av de høye prisene. Prisen på en iPhone starter i følge Reuters på rundt 3600 norske kroner i Kina, mens en iPad koster fra ca. 2700 kroner og oppover.

I følge Reuters er det en stor mangel på organer i Kina i forhold til hvor mange som trenger organdonasjon, noe som har ført til såkalt «transplantasjonsturisme», der pasienter drar til andre land for slike operasjoner, og et svart organmarked.

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt