• Jerusalem Post trekker påstandene om at Kristin Halvorsen skal ha ropt "død over jødene".

    FOTO: BERIT ROALD/SCANPIX

Trekker påstander om Kristin Halvorsen

Jerusalem Post ute med artikkel nummer tre om Norge.

Les mer:

Jerusalem Post publiserte tirsdag kveld en tredje versjon av sin artikkel om et anti-semittisk Norge, der de innrømmer at de ikke hadde belegg for å beskylde finansminister Kristin Halvorsen for å ha ropt «død over jødene».

I løpet av mandag kveld og tirsdag har avisens nettutgave trukket tilbake artikkelen to ganger, før de nå presenterer en tredje utgave.

Beklagelse

- I motsetning til det som kom frem i Jerusalem Post denne uken, ble det ikke hørt at Halvorsen kom med anti-semittiske påstander under demonstrasjonen, og hun var ikke til stede da det brøt ut voldsomheter, heter det nå i den nye artikkelen på Jerusalem Posts hjemmesider.

Den renommerte avisen i Israel har skapt rabalder her hjemme, etter kraftige påstander om SV-lederen og finansministeren, og beskrivelser av det norske samfunnet som svært anti-semittisk og anti-israelsk.

Det norske samfunnet gjennomsyres av sterke anti-sionistiske og anti-israelske holdninger, ble det hevdet i artikkelen i Jerusalem Post. Etter at Aftenposten.no og andre norske nettmedier refererte til artikkelen mandag kveld, fjernet nettavisen artikkelen. Innholdet er lagt ut på denne bloggen.

Nyhetsredaktør David Brinn i Jerusalem Post sa imidlertid til Aftenposten.no tirsdag formiddag at avisen sto inne for innholdet i artikkelen.

- Reaksjoner

- Vi fikk svært mange reaksjoner etter at vi publiserte artikkelen, og vi fjernet den for sikkerhets skyld mens vi sjekket fakta. Det ble reist tvil om sannhetsgehalten, men innholdet stemmer absolutt med virkeligheten, sa Brinn.

Han gjorde det klart at artikkelen ville komme tilbake, noe den også gjorde. Før den på nytt ble avpublisert.

Tirsdag kveld er enda en versjon ute. Også den inneholder en del karakteristikker av det norske samfunnet.

- Denne artikkelen erstatter en artikkel tidligere denne uken om Norge, som inneholdt unøyaktigheter, og har blitt trukket tilbake, heter det i slutten av den siste artikkelen.

Jerusalem Post har nå blant annet snakket med den kjente jødiske rabbineren Michael Melchior, som benekter at Norge er preget av anti-jødiske holdninger.

- For eksempel går jeg rundt i Oslo og har på meg flere symboler enn bare davidstjernen, sier han, ifølge den israelske avisen. Melchior har skjegg og går kledd som en ultraortodoks jøde.

- Jeg går på gaten uten å bli plaget. Det samme gjelder min sønn, rabbien i synagogen i Oslo, og mine barnebarn går i gatene uten å være redde, sier han, ifølge Jerusalem Post.

Les også:

Les også

Siste fra Verden

Flere bilder

I sin tredje versjon av artikkelen om angivelig jødehat i Norge, trekker Jerusalem Post tilbake påstandene. (Klikk for større grafikk) FOTO: FAKSIMILE

Siste nytt