• FOTO: Poppe, Cornelius

- Bestukket med 260 mill. kroner

- Afghanistans daværende utenriksminister Rangeen Dadfar Spanta mottok 45 millioner dollar for at et kinesisk gruveselskap skulle få rett til å hente ut landets gigantiske kobberforekomster, hevder en afghansk diplomat.

Ni internasjonale selskaper la inn bud da afghanske myndigheter i 2007 ville åpne kobbergruvene i Aynak i Logar-provinsen like sør for hovedstaden Kabul. Gruven anses som en av verdens største, og ville gi Afghanistan et årlig utbytte på flere milliarder kroner.

Den statlige kinesiske industrigiganten China Metallurgical Group (MCC) vant kontrakten.

Delvis fordi de la en milliard dollar mer på bordet enn sin amerikanske konkurrent. Delvis fordi kineserne tilbød å bygge ut en jernbanelinje i området.

Og delvis fordi kineserne delte ut enorme pengesummer under bordet, ifølge amerikanske ambassadedokumenter som er lekket til nettstedet Wikileaks og som Aftenposten har fått tak i.


Les dokumentene som angår denne saken til høyre i artikkelen. Les alle dokumentene vi har publisert på denne siden.

«Mafia»

Blant de afghanske tjenestemennene som ble rike på avtalen var daværende utenriksminister Rangeen Dadfar Spanta og daværende gruveminister Ibrahim Adel, fortalte en sentral afghansk diplomat amerikanerne i januar 2010.

Spanta, som i dag er president Hamid Karzais nasjonale sikkerhetsrådgiver, mottok 45 millioner dollar – rundt 260 millioner kroner – mens Adel mottok 30 millioner dollar – rundt 180 millioner kroner, ifølge denne diplomaten.

I samtalen med amerikanerne beskriver diplomaten en «mafia» av korrupte tjenestefolk som mottok store summer i bestikkelser fra Kina.

- Afghanske tjenestefolk så på det kinesiske selskapet som en «ku å melke» for bestikkelser, heter det i notatet.

Kineserne klaget

Det var ikke første gang denne diplomaten klaget over gruveindustrien. I august 2009 fortalte han amerikanerne at MCCs prosjekt i Aynak var «100 prosent korrupt» og at Afghanistans daværende Beijing-ambassadør, Eklil Hakimi, var hovedansvarlig for korrupsjonen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Funnet av et gammelt buddhistisk tempel i Aynak-området har forsinket gruvedriften med minst tre år. FOTO: AP

FOTO: SHAH MARAI

- Den afghanske gruveministeren Ibrahim Adel og Logar-provinsens guvernør var blant de mange afghanske tjenestemennene som jevnlig besøkte Beijing for å «nyte MCCs gjestfrihet og forhandle under bordet-avtaler», heter det i notatet.

Kineserne, på sin side, klaget i 2009 gjentatte ganger til amerikanerne over ineffektivitet og korrupsjon hos afghanske myndigheter.

Gruveministeren sparket

Anklagene om at Adel hadde mottatt 30 millioner dollar ble kjent for offentligheten etter at amerikanske myndigheter lekket saken til media i desember 2009. Adel ble sparket.

Spantas angivelige milliongave er ikke tidligere blitt offentliggjort.

Likevel er det ikke første gang Spanta anklages for korrupsjon. I slutten av november 2009 sto han på en liste over tjenestemenn under etterforskning for korrupsjon som landets justisdepartement presenterte for nasjonalforsamlingen. Dette bidro til at han ikke kunne fortsette som utenriksminister , ifølge et ambassadedokument fra desember det året.

«Snakker du om meg?»

Spanta har lenge vært en yndling for vestlige diplomater, både fordi han etter mange år i Tyskland har en god forståelse for Vestens tankegang, men også fordi han har et rykte som ukorrupt – en «Mr. Clean». Han skal tidligere ha reagert svært sterkt mot korrupsjonsanklager rettet mot ham.

Under et møte mellom Karzai og USAs ambassadør Karl Eikenberry i desember 2009 skal Karzai ha forklart korrupsjonen i landet med at enkelte afghanere var påvirket av utlendinger .

Gruveminister Ibrahim Adel måtte gå av.

FOTO: MASSOUD HOSSAINI

- Snakker du om meg?, skal en synlig rasende Spanta ha svart Karzai, ifølge et ambassadenotat.

Afghanistan-ekspert Helge Lurås ved NUPI sier han er overrasket over anklagene mot Spanta, men at han ikke kan utelukke at de er sanne.

- Det skal en sterk karakter til for å motstå bestikkelser i Afghanistan. Så lenge korrupsjon er så utbredt som det er, blir man fort sett på som en tulling dersom man ikke deltar i det selv, sier han.

Tror ikke på anklagene

Tidligere FN-utsending Kai Eide har ingen tro på anklagene mot Spanta, som han kjenner svært godt.

- Dette fester jeg ingen lit til. Spanta var en av de mest aktive når det gjaldt å bekjempe korrupson. Han arbeidet også aktivt for menneskerettighetene. Uansett tror jeg ikke han var involvert i arbeidet rundt denne gruvekontrakten, sier han, og legger til at det trolig dreier seg om en politisk svertekampanje.

Kobbergruvene i Aynak er ennå ikke i drift. MCC har klaget over dårlig sikkerhet i området , og har i tillegg begynt å så tvil om selskapet er villige til å bygge jernbanen i området. I tillegg er det funnet et gammelt buddhistisk tempel i området, noe som har utsatt byggingen.

Aftenposten har vært i indirekte kontakt med Rangeen Dadfar Spanta, men han ønsker ikke å kommentere saken før han ser de aktuelle dokumentene.

Les også:

Les også

Siste fra Wikileaks

Rangeen Dadfar Spanta

Født 15. oktober 1957. Professor ved Kabul-universitetet før han flyktet fra Afghanistan etter Sovjetunionens invasjon i 1979. Bodde lenge i Tyskland, og har tysk statsborgerskap. Utenriksminister i Afghanistan fra 2005 til 2010. Overtok som nasjonal sikkerhetsrådgiver i 2010. En av få sekulære medlemmer av den afghanske regjeringen. Populær i Vesten, delvis fordi han er kjent som ukorrupt.

Aynak-gruven

Kobberfeltet Aynak ligger 30 kilometer sørøst for Kabul og har en antatt potensiell verdi på rundt 500 milliarder kroner. Sovjetunionen begynte å bygge ut feltet på 70-tallet, men lot gruvene ligge brakk etter tilbaketrekningen i 1989. Al-Qaida benyttet seg av gruveområdet som treningsleir på 90-tallet. Osama bin Laden skal ha trent opp soldater her i 1999. I 2007 vant det kinesiske selskapet MCC retten til å drive kobbergruvene. Ni selskaper, deriblant amerikanske Phelps Dodge Corp., deltok i budrunden. Gruvedriften antas å gi Afghanistan opp mot 2,5 milliarder kroner i inntekter. Byggingen er kraftig forsinket, og full drift ligger fortsatt flere år frem i tid.

Siste nytt