Økonomi

Nordmenns feriefavoritt knuser alle rekorder

Turister fra hele Europa strømmer til Kanariøyene og sørger for tidenes besøksrekord for de populære ferieøyene. Også antall turister fra Norge øker igjen, etter å ha falt kraftig i 2015.
Økonomi

Hundre år gammelt pissoar dufter nå av kaffe

LONDON (Aftenposten): Hvem ville tenkt tanken på å nyte sin cappuccino over et urinal? Vel, det er nettopp det du kan gjøre nå – i London.
Økonomi

Den greske gjeldskrisen er på vei tilbake

EU og Det internasjonale pengefondet er blitt uenige om den videre veien for gjeldstyngede Hellas. Pengefondet ser ytterligere lettelser som eneste utvei.
Økonomi

- Det er helt tullete, hele greia

Bjørn Kjos har et intenst ønske om å komme i gang med nye direkteruter fra Skandinavia til Asia. Nå sier han at satsingen østover kan komme til å gå fra London i stedet for Oslo.
Økonomi

Olsen ber næringslivet bidra mer etter oljeprisfallet

Lav rente og mer oljepenger har drevet omstillingen etter fallet i oljeprisen. Det kan ikke fortsette. Sentralbanksjef Olsen venter på resten av næringslivet.
Økonomi

Norwegian større enn SAS - vokser mye raskere

Flyselskapet Norwegian fikk et resultat på 1,1 milliarder kroner i fjor. Men selve driften av selskapet gikk i minus siste kvartal.
Økonomi

Forbrukerrådet: – Silvers kunder bør rømme selskapet

Forbrukerrådet anbefaler Silvers kunder å flytte pensjonspengene innen midnatt etter at selskapet ikke har fått utsatt frist for å oppfylle kapitalkravene.
Økonomi

Her lager Fjordland 16 millioner middager i året.

Mange mener Fjordland-rettene har et dårlig rykte. – Vi produserer 16 millioner middager i året. Så mange tar ikke feil, sier Fjordland-kokken.
Økonomi

Statoil kan ha tapt tre milliarder på Mongstad

Statoil tapte opp mot 500 millioner kroner årlig på gasskraftverket på Mongstad. Onsdag ble det kjent at de legger ned anlegget. 
Økonomi

De ansetter stort sett bare menn i toppjobbene

31 av 38 ledere i de fire mest sentrale selskapene i norsk luftfart er menn. – Det viktigste er kompetanse, sier en av få kvinner på toppen.
Økonomi

De er 90 år og går fortsatt på jobb

Marit E. Christiansen er vant til å bli assosiert med krepsdyr. Mer spesielt er det at hun som 90-åring fremdeles går på jobb.
Økonomi

Hun lokker nordmenn til å bli rike på nett-mynter

Sentralbanken i Ungarn kaller det et pyramidespill, og i Sverige er de ansvarlige politianmeldt. Likevel skal minst 6000 nordmenn ha investert i onecoin - en valuta som foreløpig stort sett bare figurerer på dataskjermer.
Økonomi

Inntil 90 mister jobben i Karmøy-rederi

Skudeneshavn-rederiet Solstad sier opp inntil 90 sjøfolk som følge av fusjonen med Rem Offshore i oktober fjor.
Økonomi

Mossack Fonsecas to gründere er arrestert

Advokatfirmaets to gründere er trukket inn i verdens største korrupsjonssak i Brasil. I april i fjor ble de utsatt for lekkasjen kjent som Panama Papers.
Økonomi

Hydro leverer milliardresultat

Norsk Hydro hadde et resultat etter skatt på 1 milliard kroner i fjerde kvartal i fjor sammenlignet med 541 millioner kroner i samme periode i 2015.
Økonomi

Fredriksen og Røkke går sammen i ny offshore-gigant

Sunnmørsrederiet Farstad Shipping slår seg sammen med Solstad Offshore og Deep Sea Supply. Den nye offshore-giganten får en flåte på 154 skip.
Økonomi

Utvalg foreslår å fjerne løyveplikt for drosjer

Delingsøkonomiutvalget foreslår å fjerne løyveplikten for drosjer, og å øke skattleggingen av egen bolig som leies ut i kortere perioder, ifølge VG.
Økonomi

Prispresset gir ikke bare lavere billettpriser

Flyselskaper som SAS, Lufthansa og British Airways er blitt tvunget til å kjøre billettprisene til bunns. Resultatet er at flyproduktene til lavprisselskapene og luftens gamle storheter i dag er blitt svært like.
Til toppen