okonomi

Frykter Kina går inn for katastrofalt «hard landing»

BEIJING (Aftenposten): Tidligere sjeføkonom i Det internasjonale pengefondet (IMF), Ken Rogoff, sier i et intervju med BBC at nedbremsingen i Kina er den største trusselen mot verdensøkonomien.
okonomi

Professorer går hardt ut mot DNB-rapporten

Professorene Petter Gottschalk og Beate Sjåfjell kaller rapporten DNB har bestilt etter Panama Papers-avsløringene for et bestillingsverk.
okonomi

IMF spår tosifret arbeidsløshet i Hellas i 30 år

Det internasjonale pengefondet (IMF) gir et dystert bilde av Hellas' økonomiske framtid i sin siste rapport selv om statsminister Alexis Tsipras nylig meldte at det er lys i enden av tunnelen.
okonomi

Nordmenn er verdensmestre i jobbreiser

Hadde jobbreising vært en OL-gren hadde Norge i alle fall sikret seg én gullmedalje: Norske forretningsfolk danker ut kolleger i resten av verden i denne aktiviteten. Miljøvernere ber forretningsfolket skjerpe seg.
okonomi

Avinor danket ut syv utenlandske konkurrenter

Avinor har vunnet kontrakten om å levere flyveleder-tjenester til Sandefjord lufthavn. Avinor Flysikring danket ut syv andre europeiske konkurrenter, og avtalen gjelder for fem år fremover.
okonomi

Første kvinne med egen milliardformue i Norge

Dale of Norway-eier Hilde Midthjell er den første kvinnen i Norge som har opparbeidet seg en milliardformue selv, ifølge Kapitals ferske kåring av landets rikeste. Fortsatt er John Fredriksen på topp.
okonomi

Anslår rente «nær 0,5 prosent de neste par årene»

Mye har endret seg i norsk økonomi gjennom sommeren. Sentralbanksjef Øystein Olsen dropper rentekuttet han nærmest lovet i slutten av juni. Samtidig reduserer han sannsynligheten for ytterligere ett rentekutt.
okonomi

Syv ting du bør vite for å forstå Bahamas Leaks

Aftenposten og mediehus over hele verden skriver denne uken om anonyme selskaper på Bahamas. Hvorfor er egentlig Bahamas et skatteparadis, og hva er Norges forhold til denne eksotiske øygruppen?
okonomi

Marius Egge vil bli Norges største vinprodusent

Marius Egge i Lier satser nå på at Norge skal bli et vinland. Han har bestilt 10.000 nye vinplanter og skal bli Norges største vinprodusent.
Til toppen