Økonomi

Livet på toppen: Aiman Shaqura ble kalt «sotrør» da han solgte julenek som 11-åring. 15 år senere omsatte selskapene hans for 100 millioner kroner.

Aiman Shaqura (35) flyktet fra Palestina til Norge med familien som niåring og hadde ikke råd til å være med på skoleturer. Etter å ha startet flere suksessfulle selskaper, satser han nå på en inkubator for flyktninger.
Økonomi

Snap etablerer kontor i Norge

Snapchats morselskap Snap har i all hemmelighet etablert avdeling i Norge. Konkurrenten Facebook har vært i landet allerede i ett år.
Økonomi

Tine i krangel om Jarlsberg-ost fra Irland

Jurylederen for Årets lokalmatgründer mener Tine undergraver sin egen merkevare og ikke tar kundene på alvor ved å produsere Jarlsberg-ost i Irland.
Økonomi

Et vipps koster samfunnet 13 kroner

Mobiltelefonen er i ferd med å overta for kortene som betalingsmåte. Men hittil har Vipps og andre mobilapper kostet bankene dyrt.
Økonomi

LOs moderasjon smører Siv Jensens statsbudsjett

Lønnsveksten ble overraskende lav i fjor og blir lavere enn antatt i år. Det reduserer oppreguleringen av pensjonene og bidrar sterkt til å spare Siv Jensen for 5,5 milliarder på statsbudsjettet.
Økonomi

Snapchat-aksjen raser etter milliardtap

Aksjekursen i Snap, selskapet bak Snapchat, stupte 24 prosent på børsen etter melding om et tap på 2,2 milliarder dollar.
Økonomi

Orkla-sjefen: Håper Rema lykkes!

Stein Erik Hagens merkevareimperium leverte 900 millioner kroner i driftsresultat for årets første tre måneder. Det er 10 prosent økning.
Økonomi

Tre gode råd for å få sommerjobb i siste liten

Det er fremdeles mulig å få seg sommerjobb, men visse steder kan du bare glemme. Som gravlunden. Der har de for lengst fylt opp vikarstillingene for sesongen.
Økonomi

Bedragerisiktet katalogtopp med nytt selskap

Tidligere Nummeropplysninga-styreleder Jonas Myrvold skal nå «hjelpe kunder ut av dyre og unødvendige katalogoppføringer». Næringslivsorganisasjonen Virke er skeptisk til det nye selskapet.
Økonomi

Slik kan Røkke gi fra seg formuen

Tre ganger har Kjell Inge Røkke sagt at han vil gi fra seg det aller meste av formuen. Men hva er smart å gjøre når man skal «kvitte seg med» 17 milliarder?
Til toppen