okonomi

Eva Joly mener «ulv i fåreklær» styrer EU

Eva Joly går til angrep på det hun mener er en ulv på toppen av EU-kommisjonen. Hun vil ha et sterkere EU, og et EU med større budsjettunderskudd.
okonomi

Havvind er blitt lukrativ nødhavn for rederier i trøbbel

Norske redere vant havvind-kontrakter for minst fire milliarder kroner i 2016. En analytiker tror markedet kommer til å vokse videre i årene fremover.
okonomi

DNBs nettbank virker som normalt

DNBs nettbank fungerer som normalt igjen. Planlagt vedlikehold førte søndag formiddag til at enkelte funksjoner ikke virkert.
okonomi

De har vært avgjørende for Kinas vekst. Nå snur strømmen av arbeidsvillige kinesere.

Humen/Guangzhou (Aftenposten): Bønder som har vært villige til å reise langt hjemmefra for å finne arbeid i fabrikker i byene, har vært avgjørende viktige for Kinas eventyrlige vekst de siste tiårene. Nå avtar denne jevne strømmen av billig, mobil arbeidskraft.
okonomi

Skattedirektøren gransker skatterådgiverne

200 skattytere kom under lupen etter Panama Papers. 60 av dem vil snart bli kontaktet av skattemyndighetene. Nå flytter skattedirektøren lupen over på skatterådgiverne.
okonomi

Tesla tilbakekaller 53.000 biler

Tesla tilbakekaller 53.000 biler på grunn av et problem med parkeringsbremsen. Også norske biler vil bli tilbakekalt.
okonomi

Solenergi fra norske hjem er firedoblet på ett år

Familien Sæther er strålende fornøyd med solpanelene de installerte på hustaket i fjor. Automatiske strømmålere, bedre batterier og billigere solceller gjør solkraft mer interessant i Norge, tror Cicero-forsker.
okonomi

Millioner av nordmenn bytter personopplysninger mot rabatt

Millioner av nordmenn bytter rabatter mot personopplysninger kjedene kan bruke. – Jeg har vært overrasket over at så mange har valgt å gi fra seg så mye detaljert informasjon, sier NHH-professor.
okonomi

Nå har Google og Levi's laget jakke sammen. Den er smart, den.

Jakken med teknologien plassert på ermet er beregnet for syklister, og er noe av det siste nye innen «wearables», en produktgruppe som er anslått vil omsette for rundt 19 milliarder dollar neste år.
okonomi

Idrettsmillionær vil hente en kvart milliard til ny bank

Arbeidet med å starte en ny bank i Stavanger-regionen er i full gang. Den tidligere sandvolleystjernen Bjørn Maaseide og bankmannen Svein Ivar Førland skal hente inn en kvart milliard kroner i egenkapital til den nye satsingen.
okonomi

Oljefondet kutter skatten på en «rimelig» måte

Oljefondets sjef Yngve Slyngstad tar avstand fra «aggressiv skatteplanlegging». Samtidig er det greit at fondet krymper skatten med «rimelige» metoder.
okonomi

Full frifinnelse for alle de tiltalte i Saab-saken

Etter mer enn fire års arbeid led påtalemyndighetene i Sverige et sviende nederlag i Saab-saken på fredag. Men de tiltalte venter med å sprette champagnen.
okonomi

2290 søkte om jobb på dette skipet

I løpet av den to uker korte søknadsfristen rant søknadene inn fra sjøfolk som vil kapre en av de 34 stillingene.
okonomi

For første gang utgjør nå oljepenger under halvparten av Oljefondet

Oljefondet fikk en meget god avkastning med 3,8 prosent i året tre første måneder. For første gang er oppsamlet avkastning større enn oppsamlet tilførsel av friske oljepenger fra Finansdepartementet.
okonomi

Nordmenn i små bedrifter skaper 1 million kroner mer enn svenskene

I Norge skaper hver ansatt i norske småbedrifter verdier for rundt 2,4 millioner kroner hver, mens tilsvarende tall for storbedriftene er 1,4 millioner kroner, viser en fersk undersøkelse.
okonomi

Storbankene tar hele oljesmellen

Resultatene i store og små banker gikk hver sin vei i fjor. Dårlig tider i oljenæringene rammer bare de store.
Til toppen