Økonomi

Godtlevert.no og Adams matkasse slår seg sammen

Matkasseleverandørene Godtlevert.no og Adams Matkasse forsøker å skape en ny, sterk aktør i dagligvarebransjen ved å slå seg sammen.
Økonomi

– Liten grunn til å frykte at oljeprisen skal falle mer

Denne uken falt oljeprisen under 51 dollar fatet for første gang siden Opec-landene ble enige om produksjonskutt i november, en avtale som ga prisen et kraftig byks.
Økonomi

– Det er ikke uvanlig å oppleve arbeidsledighet

Utskiftingen i ledighetskøen er stor. 300.000 arbeidstagere var innom Nav som arbeidsledig i fjor, men de fleste kommer seg raskt ut i jobb igjen.
Økonomi

Nordea og Danske Bank kobles til ny hvitvaskingsskandale

De to bankene er del av en større internasjonal hvitvaskingssak som omfatter millionbeløp, melder Berlingske Tidende. Norske transaksjoner er også avdekket.
Økonomi

Krisemøter etter gedigen kjøttskandale i Brasil

Politiet i Brasil har rullet opp det som skal være en gigantisk kjøttskandale. Det er uvisst om noe av kjøttet har endt opp blant de 200 tonnene som ble importert til Norge i fjor.
Økonomi

– Det er for få kvinner å velge mellom til IT-jobbene

I dag er 76 prosent av de ansatte i IT-bransjen menn og 84 prosent av lederne er menn. Solveig Hellebust, konserndirektør for HR i DNB, er bekymret for at for få jenter velger IT i fagkretsen når de skal velge utdanning.
Økonomi

Brannslukking er en del av lederjobben

Postens konsernsjef Tone Wille går gjerne «inn i andre» for å ta en titt på seg selv. Da ser hun av og til en pirkete sjef.
Økonomi

Mye å spare på å kjøpe apotekvarer i Sverige

Helt vanlige apotekvarer kan være opptil tre ganger så dyre på et norsk apotek sammenlignet med på apotek i Sverige. – Helt ufattelig, mener svensk apotek-sjef.
Økonomi

Dette er kåret til verdens beste flyplass

Ingen over – ingen ved siden. Singapores berømte flyplass, Changi, er nok en gang kåret til verdens beste. Man må langt ned på listen for å finne Oslo Lufthavn.
Økonomi

Sandberg får motstand for fiskefôrslag i Stortinget

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) høster motbør blant de folkevalgte for sitt kontroversielle forslag om å avvikle torsketrålernes pliktsystem. 
Økonomi

Hagens mann fikk over 10 millioner

I årsrapporten til Statoil kommer det frem at konsernsjef Eldar Sætre fikk en skattbar lønn over 11 millioner kroner i 2016.
Økonomi

Rekordmye penger i Panama-banker tross avsløringer

Panamapapirene har ikke ført til flukt fra bankene i landet. Banker forvaltet midler for over 1.000 milliarder kroner i fjor, som er ny rekord.
Økonomi

Regjeringen vil kutte formuesskatten for hotelleiere

Regjeringen vil foreslå ekstraordinære kutt i formuesbeskatningen for norske eiere av hoteller i forslaget til statsbudsjett for 2018. – Norskeide hoteller blir diskriminert i dag, mener eier av Hotel Ullensvang.
Økonomi

Ashton Kutcher kommer til A-TECH, Aftenpostsens teknologikonferanse i oktober

Uber, Airbnb, Skype og Spotify. Det er bare noen av investeringene den profilerte Hollywood-skuespilleren har truffet blink med. 16. oktober blir han å se på scenen under Aftenpostens teknologikonferanse A-TECH 2017.
Økonomi

Mack og Rema enige om ølavtale

Etter en nesten tre måneder lang strid får det nordnorske bryggeriet Mack likevel plass til flere kjølige øl i Rema-butikkene.
Økonomi

Norges Bank lar prisveksten synke kraftig og utsetter renteheving

Hovedstyret i Norges Bank holder styringsrenten uendret på 0,5 prosent og lar prisvekstren synke langt under målet. Sentralbanksjef Olsen vil forfølge andre mål enn prisveksten de neste årene.
Økonomi

Frokosten kommer på døren

Klokken nærmer seg halv åtte på morgenkvisten. Ved inngangsdøren til et hvitt hus på Smestad har frokosten stått klar i et par timer allerede.
Økonomi

Regjeringen starter forhandlingene om budsjettmilliardene: Hun har fjernet 75 mrd. kroner fra budsjettet. Det tilsvarer tilnærmet alt det Norge bruker på vei, jernbane, politi og påtalemyndighet til sammen.

Finansminister Siv Jensen må fjerne godteposen fra statsbudsjettet. På 2018-budsjettet blir det ikke ekstra oljepenger til gode formål.
Økonomi

Nå er selv kinesiske fabrikkarbeidere blitt dyre og erstattes av roboter

FOSHAN (Aftenposten): En robot-revolusjon herjer nå i Kinas industribedrifter. Den vil gi drahjelp til å klare den omstillingen av økonomien som de politiske makthaverne ønsker – og fremskynde endringer av produksjonsmåten i hele verden.
Økonomi

Kina går fra å være «Vestens fabrikk» til å bli Petter Smart

GUANGDONG (Aftenposten): Kina omstiller seg fra å masseprodusere vestlige varer, til selv å finne opp nye dingser. Men mange vestlige analytikere advarer mot gjeldsvekst og investeringsbobler.
Økonomi

Over 1000 har søkt om jobb her

Aldri før har Hurtigruten opplevd en slik pågang av søkere. Over tusen personer konkurrerer om 80 stillinger som sommervikarer.
Økonomi

Slik tjener Rema penger – selv om de taper markedsandeler

Lavpriskjeden Rema 1000 løfter Reitan-familiens formue til nye høyder. Aldri har kjeden hatt høyere omsetning og bedre resultater. Likevel taper de omdømme og markedsandeler.
Økonomi

Vil ha flere rike turister til Norge

BERLIN (Aftenposten): Norske turistbedrifter må tjene mer pr. besøkende. – Derfor må vi lokke til oss mer velstående turister som kan betale en høyere pris, mener sjefen for Forum for Reiseliv.
Økonomi

Knallrøde tall fra SAS

SAS gikk drøyt en halv milliard svenske kroner i minus i de tre månedene frem til januar.
Økonomi

– Vi har jo gjort noe gærent, det er vi enig om

TRONDHEIM (Aftenposten): – Det er jo vår egen feil. Tanken var så god, så det er synd. Men vi har jo gjort noe gæernt, det er vi enig om, sier colonialmajoren og øverste leder i Reitangruppen.
Til toppen