okonomi

Ny Rema-strategi holder lokale leverandører på pinebenken

RØROS/TRONDHEIM: Rema 1000 lover mer lokalmat i hyllene når store produsenter hives ut. I Trøndelag har flere produsenter allerede store ressurser knyttet til avtaler med Rema.
okonomi

Telenor bekrefter anmeldelse i Bulgaria

Telenor bekrefter at selskapet har anmeldt mulig økonomisk kriminalitet i Bulgaria. Et mobilselskap Telenor kjøpte i 2013, er under etterforskning.
okonomi

Banker varsler strammere utlån og høyere renter

Bankene kommer til å stramme inn kredittpraksisen overfor husholdningene fremover. Samtidig må nordmenn forberede seg på høyere utlånsrenter.
okonomi

«Brexit vil først og fremst svi for britene selv»

OSLO/DAVOS (Aftenposten): Britene har nå to år på seg til å få i stand en ny handelsavtale med EU. «Hard Brexit» kan bety at EU blir vrange i forhandlingene.
okonomi

Søviknes deler ut 56 nye oljeområder

SANDEFJORD (Aftenposten): Statoil har allerede gjort funn på området de ble tildelt i fjorårets runde.
okonomi

10.000 ulovlige p-plasser ved Gardermoen

Drøyt 10.000 av Avinors parkeringsplasser ved Gardermoen har formelt ikke vært lov å bruke siden 2012. Da utløp en kommunal dispensasjon.
okonomi

Widerøe kjøper jetfly til ruter fra Torp og Bergen

Widerøe har inngått kontrakt med den brasilianske flyfabrikanten Embraer om kjøp av tre jetfly og opsjon på levering av ytterligere tolv fly. De tre nye maskinene skal leveres neste år.
okonomi

Telenor spiser seg inn i bankbransjen

Åtte av ti personer fremvoksende markeder i Asia har ikke tilgang til en bankkonto. Nå satser Telenor hardt på å gi kunder tilgang til finansielle tjenester via mobil.
okonomi

Titusener tåler ikke et lite rentehopp

70.000 husholdninger her i landet sier de vil få problemer med å håndtere boliglånet dersom renten stiger med bare ett prosentpoeng.
okonomi

Norge kan få tre typer penger, og du kan få konto hos Øystein Olsen

Hva gjør vi når kontanter blir mindre viktige? Nettsedler til bruk i butikken og hver sin konto i Norges Bank kan bli utfallet når Øystein Olsen og Norges Bank nå skal utrede fremtidens pengesystem.
okonomi

Finanssjefer varsler mulig boligprissjokk

Både finanstilsynsdirektør Morten Baltzersen og visesentralbanksjef Jon Nicolaisen advarer om at det kan komme et brått fall i boligmarkedet.
okonomi

Trippelseier til Stordalen i «reiselivets Oscar»

Petter Stordalen har god grunn til å heve armene i jubel. Torsdag kveld hentet hotelleieren hjem tre priser i det som omtales som norsk reiselivs årlige «Oscar-utdeling.»
okonomi

Kolonial.no tar inn det Rema kaster ut

Selv om nettbutikken Kolonial.no kjøper sine varer direkte fra Rema og er delvis eid av matgiganten, vil de fortsette å selge varer fra leverandørene Rema kaster ut.
okonomi

Harvard-professor vil avskaffe store sedler

Det meste av kontantverdiene blir holdt i store sedler. Den kjente Harvard-økonomen Kenneth Rogoff vil bekjempe kriminalitet og skattesnyteri ved å ha bare små sedler.
okonomi

Mæland avviser Rema-boikott

Næringsminister Monica Mæland (H) vurderer å endre konkurranseloven, men vil ikke ta initiativ til forbrukerboikott av Rema 1000.
okonomi

Telenor slanker toppen - fire av 12 er kvinner

Telenor velger å kutte ned toppledelsen med ni direktører. Etter endringen består konsernets ledelse av en gruppe på tolv personer.
okonomi

Fant stor skrue i kjøttdeigen

– Jeg er glad vi ikke tinte akkurat denne pakken i mikrobølgeovnen, sier Rema-kunde Hilde Rostrup Michelsen om det hun fant i kjøttdeigen fra Nordfjord Kjøtt.
okonomi

Mack-tilhengere raser mot Rema

Mack, Hansa Borg, CB, Aass og Coca Cola er blant dem som ikke blir så lette å finne i hyllene til Rema 1000.
okonomi

LOs sjeføkonom gir seg

Oslo (NTB): Stein Reegård gir seg som sjeføkonom i LO. Inn kommer Roger Bjørnstad, administrerende direktør i Samfunnsøkonomisk analyse.
okonomi

Nordmenn bruker minst på bolig i Skandinavia

Nordmenn bruker mindre av inntekten vår på bolig enn våre naboland. I snitt går 17,6 prosent av husholdningenes inntekt til boligutgifter.
okonomi

Nå vil alle stanse Kjos, og de ber Trump om hjelp

Bjørn Kjos og Norwegian angripes nå fra alle kanter. I USA skjerpes krigen mot selskapets nye flylisens. I Europa samler konkurrentene seg for å stanse nordmannens ambisiøse vekstplaner.
okonomi

Hevder ølstriden med Rema tvinger Mack til oppsigelser

Remas nye satsing på lokale ølbryggerier fører høyst sannsynlig til oppsigelser hos Tromsø-bryggeriet Mack. – Dette blir smertefullt, sier en oppgitt Mack-direktør.
okonomi

Kan være slutt på Coca-Cola i Rema-butikker

Remas nye strategi kan bety at du ikke vil finne Coca-Cola i Rema-butikkene fremover. I tillegg er Aass, Mack og Hansa Borg ute av butikkene.
Til toppen