• 13. august må han møte for en ny tiltale i Oslo tingrett.

28-årig bilsvindler ute igjen

En 28 år gammel notorisk bilsvindler fra Oslo er dømt til ellleve måneders fengsel for grove bedragerier, to forsøk på utpressing og et tilfelle av trussel. Han slipper ut etter 179 dager i varetekt.

Vilkåret for løslatelsen er at 28-åringen melder seg for politiet tre  dager hver uke. Allerede 13. august må han møte for Oslo tingrett på nytt. Da er han tiltalt for pengeutpressing med «Outlaws-klær» og kjøp av tomt til 3,2 mill. for 320 kroner.

Kjent mønster

Les også

Betalte 545 kroner for luksusbil til en halv mill.

* Avtalt bilpris var 545.000 kroner * Kjøpte bilen for 545 kroner * Solgte bilen videre for 250.000 kroner

Tomtekjøpet følger det velkjente kriminelle mønsteret til  den 28 år gamle bilsvindleren Aftenposten har skrevet om flere ganger tidligere. Han betaler inn en sum, påfører kvitteringen noen ekstra nuller. Ved fremvisning av ny kvittering, får han utlevert blant annet biler. Han skal stå bak flere titalls slike bilsvindler gjennom årene. Hos politiet ligger det flere anmeldelser som fortsatt ikke har kommet inn i noen tiltaler.

I fjor ble en rådyr luksusbil anskaffet til prisen av syv halvlitere ved at kvitteringen ble påført tre ekstra nuller.

Prisen var 545.000 kroner. Betalingen var 545 kroner, mens kopi av kvittering var påført tre ekstra nuller.

Langt synderegister

Denne gangen valgte han å legge alle kortene på bordet i en såkalt tilståelsesdom, og er dømt for to grove bedragerier, fire vanlige bedragerier, to forsøk på utpressing, et tilfelle av trussel og oppbevaring av narkotika. I tillegg kommer kjøring under påvirkning av rus samt kjøring uten førerkort.

Han er også dømt til å  betale nær 800 000 i erstatning. Av hensyn til familien og 28-åringens skolegang blir han løslatt mot meldeplikt til han skal møte for retten påny.

Jukse-Bandidos

28-åringen har over to personer utgitt seg for å være fra motorsykkelgjengen Bandidos MC. Hensikten har vært å pressen dem for penger. Han ringte til en mann i Tønsberg, sa at han var fra denne motorsykkelgjengen, og ville kommme på besøk dersom vedkommende ikke betalte skyldige 300 000 + renter.

Budskapet ble understreket ved at 28-åringen fortalte "at politiet ikke ville rekke å gjøre noe før X lå i bagasjerommet".

Han skulle bli holdt innesperret inntil pengene var betalt.

Ved et annet tilfelle hvor han utgav seg for å være fra Bandidos, fikk vedkommende vite at han "ville bli revet i filler" hvis han ikke betalte.

Kutt i oppreisning

Påtalemyndigheten har vegne av Tønsberg-mannen krev 50 000 i oppreisning for belastningen under utpressingen. Denne summen har retten redusert til 10 000 kroner.

Begrunnelsen er at Tønsberg-mannen også tidligere har hatt kjente torpedoer på nakken. Derfor mener retten at belastningen ikke bare skyldes 28-åringens forsøk på å  utgi seg for medlem av Bandidos.

Les også:

Les også

Siste fra Økonomi

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

«Kongen av ekstra nuller»

Tre nuller: Den nå 28 år gamle bilsvindleren bestilte en ny bil hos Møller Bil Vest sommeren 2006. Da bilen skulle hentes, overførte han 479 kroner til bilforretningen. Deretter førte han på tre nuller og kopierte kvitteringen, og fikk utlevert en bil til 479 000 kroner. Deretter solgte han bilen for 420 000 kroner til en annen bilforhandler.

Tre nuller: Like etterpå bestilte han en ny bil fra samme bilfirma uten at noen der reagerte. Denne gangen betalte han inn 430 kroner. Da han hentet bilen, viste han frem en ny kvitteringskopi med tre ekstra nuller, og fikk bilen utlevert før han stakk til Lørenskog og solgte bilen videre for 260 000 kroner.

Tre nuller: Samme metode ble brukt overfor Auto Huset AS, der han sikret seg en Saab 9-3. Men denne gang fikk han og kompanjongen kalde føtter, og leverte tilbake bilen.

Bare én null: 28-åringen og familien ble kastet ut av en leilighet for et par år siden. Han skyldte 26 320 kroner til utleier, men skal ha betalt bare 2632 kroner mens en null var tilføyet bakerst på kvitteringen.

Langt rulleblad

2001: Allerede som 16-åring ble han dømt for å ha overtalt to 14-åringer til å rane en Narvesen-kiosk i Oslo. I retten forklarte den dømte at han ble presset for penger av en 20-åring med kobling til B-gjengen. Retten lot være å skjerpe straffen på grunn av dette.

2002: Dømt for blant annet bedrageri og dokumentfalsk. Straffen kom på 45 dagers betinget fengsel.

2003: Dømt for bedrageri. Mannen, som da var 18 år, tilsto, men hevdet i retten at to personer fra A-gjengen truet ham til å gjennomføre bedrageriet. Han fikk 60 dagers fengsel, hvorav 30 bak lås og slå.

2005: Dømt for kjøp og oppbevaring av hasj og kokain, for å ha unnlatt å stanse i politikontroll, og for å ha kjørt inn i en sivil politibil, en privat bil og en taxi. Fikk 35 dagers fengsel.

2008: Dømt for bilsvindel, skyldte på B-gjengen og fikk 180 timers samfunnsstraff.

2009: Satt i fjor sommer varetektsfengslet, siktet for en rekke bedragerier. Ga uttrykk for at han trengte voldsalarm fra politiet.

Mest lest økonomi