• Samsungs store nettbrett-lansering er satt på vent etter pantent-krangel med Apple. FOTO: SAMSUNG

Apple stoppet Samsungs nettbrett

I en krangel om patent har Apple fått stoppet Samsungs lansering av nettbrettet Galaxy Tab. - Ren kopiering, mener Apple.

Apple vant en viktig seier i nettbrett-krangel med Samsung.

Tysk domstol har midlertidig utestengt det koreanske firmaet fra å selge sitt flaggskip, nettbrettet Galaxy Tab 10.0 i EU-landene.

Dommen kommer en uke etter at Samsung også ble tvunget til å stoppe den australske lanseringen.

- Slavisk kopieringÅrsaken er at Apple mener Samsung slavisk har kopiert iPhone og iPad, både på teknologi, utforming, brukergrensesnitt og innpakning.

- Vi må beskytte Apples åndsverk når bedrifter prøver å stjele ideene våre, sier Apple til Financial Times.

Samsung må derfor stoppe salget av Galaxy inntil tvisten mellom selskapene blir løst i retten i Düsseldorf.

Gjentatte søksmålKopieringspåstandene fra Apple har ført til et ras av søksmål mellom de to teknologigigantene, skriver digi.no.

Og det er ingen tvil om at rettens beslutning vil ha en negativ effekt for Samsung.

- Dette vil resultere i et midlertidig omsetningstap, samt ekstra utgifter knyttet til rettssaker, sier en analytiker i Shinyoung Securities i Seoul, Lee Seung-woo, til Reuters.

SamarbeiderEn analytiker sier til Financial Times at det er godt mulig at Samsung kan endre noen detaljer i designet, og dermed komme unna den midlertidige lanseringsnekten.

Men også et forlik mellom partene nevnes som en mulighet.

Samsung er nemlig ikke bare konkurrent til Apple. De er også en svært viktig leverandør av brikker til blant annet iPad og iPhone, skriver digi.no.

Samsung får imidlertid lansere nettbrettet i Nederland, ettersom landet har avvikende lovverk knyttet til opphavsrett og patenter.

Selges i NordenSamsung vil likevel selge Galaxy Tab 10.1 i Norden så langt lageret rekker. Men de vil ikke bestille nye nettbrett før den juridiske situasjonen er avklart, melder digi.no.

Les også:

Les også

Siste fra Økonomi

Mest lest økonomi